Studentul din Bacău, care s-a întors din China și are simptome de gripă, din acest motiv existând suspiciune de coronavirus, va fi transferat la Institutul Matei Balș din București, a declarat, luni, directorul Spitalului Județean Bacău, Adrian Popa. Tânărul de 24 de ani, s-a întors în 17 ianuarie din China, unde e student, cu simptome de răceală și, deoarece acestea s-au agravat, luni s-a dus la Urgențe.

„La acest moment este că o persoană de 24 de ani de sex masculin s-a prezentat în UPU, inițial cu niște simptome de gripă, însă, din declarații am aflat că este student în China și că pe data de 17 s-a întors de acolo, acuzând simptome de răceală. Înțeleg, din declarațiile lui că a tratat-o la domiciliu, însă după ceva zile a simțit iarăși simptome agravante și s-a prezentat în UPU”, a spus Popa.

Sursa citată a afirmat că pacientul este izolat și va fi transferat la Institutul Matei Balș.

„Deocamdată l-am izolat, am luat legătura cu Institutul Matei Balș, urmând ca el să fie transferat pentru investigații amănunțite acolo„, a mai spus Adrian Popa.

Citeste si...
Legea salarizării loveşte puternic în specialiştii IT! Vor avea salarii extrem de mici

La rândul său, dr. Anca Dancău, medic la DSP Bacău, spune că studentul a stat într-o provincie chineză aflată la 1.000 de kilometri de Wuhun, și nu se încadrează în „definiția de caz a infecției cu coronavirus”.

„Este vorba de un pacient de 24 de ani, un tânăr, student China de 4 luni de zile, întors în România, în urmă cu 8 zile. Prezenta de aproximativ două zile dureri musculare și tuse. A fost consultat, i s-a făcut un test rapid de gripă, care a ieșit negativ și infecționistul a hotărât transferul la Matei Balș. Nu se încadrează în definiția de caz de infecție cu coronavirus, este dintr-o provincie aflată la 1.000 de km de Wuhan, nu e nici febril, nici dispneic„, a declarat, pentru MEDIAFAX, dr. Anca Dancău, medic al DSP Bacău.

Ministerul Sănătății a anunțat că au existat alerte privind posibilitatea infectării cu coronavirus în Cluj, Timișoara, Constanța și București, însă au fost infirmate. Instituția precizează că se iau măsuri speciale pentru 25 de români aflați în China, care vor ateriza marți pe aeroportul din Otopeni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.