În public social-democrații susțin că au o guvernare fericită, lină și plină de satisfacții alături de ”partenerii” din ALDE , condus de Călin Popescu Tăriceanu. În fapt lucrurile stau invers dacă îi asculți pe cei de la PSD vorbind departe de ochiul presei. Surse participante la discuțiile din Comitetul Executiv Național al PSD (CExN) susțin pentru STIRIPESURSE.RO că președintele Liviu Dragnea a susținut în fața colegilor lui că ALDE e principalul responsabil pentru priorități legislative ca Legea insolvenței și Legea spălării banilor.

Problemele au plecat potrivit unor surse la vârful ALDE la refuzul oamenilor lui Tăriceanu de a mai accepta dictatele de la ”Cabinetul sultanului”. Nemulțumirile au culminat cu Legea off-shore când cei de la ALDE au răbufnit prin Varujan Vozganian și au spus că una s-ar fi discutat în Coaliție și alt text le-ar fi fost pus să fie votat în plenul Camerei Deputaților.

Citeste si...
Ion Cristoiu: PSD a adoptat o Rezoluție crucială

Mulți din PSD susțin că partidul se pregătește deja de momentul când ALDE va alege să își facă EXIT din cadrul Coaliției și mulți estimează că acest moment ar putea avea loc după europarlamentarele de anul viitor.