Adrian Năstase trimite vineri un mesaj de la Bruxelles, înainte de alegerile europarlamentare! Fostul premier îi îndeamnă pe români la un vot responsabil.

„Sunt pentru cateva zile la Bruxelles. Sa ma intalnesc cu cativa prieteni. Atmosfera e de asteptare. Alegerile de duminica pot schimba configuratia traditionala a Parlamentului european dar vor avea o mare importanta si pentru desemnarea comisarilor sau a presedintelui Comisiei scrie Adrian Năstase pe blogul personal.

Si la Bucuresti alegerile vor avea semnificatie pentru perioada ce urmeaza. Validarea sau nu a referendumului poate fi un test pentru presedintele Iohannis dar si pentru desemnarea unui candidat al Dreptei la prezidentiale. Si pentru PSD alegerile vor fi un test. Nu este vorba doar de procente ci si de desemnarea unui candidat comun al Aliantei.

Citeste si...  Năstase, despre ce așteptau "prietenii vicleni ai PSD"

Va fi si un test pentru societatea romaneasca. Vom asista oare la repetarea istoriei anilor ’20 si ’30, din secolul trecut, cu radicalizarea extrema a tinerilor, cu accentuarea furiei sociale – precum in Franta – sau cu dezvoltarea unor forme de violenta, nu doar in spatiul virtual?

Toate aceste pericole pot fi evitate printr-un vot responsabil” scrie fostul premier pe blog.