Liberalii critică dur prin vocea Marius Vintilă, prim-vicepreședinte PNL București, activitatea primarului Sectorului 5, Daniel Florea. Acesta susține că edilul social-democrat ar avea interese imobiliare și nu face nimic pentru cetățeni deși are deja 3 ani de când e în funcție.

”Primarul Florea nu a realizat nici o investiție într-o parcare din Sectorul 5, dar se chinuie să cumpere terenuri

Așa cum am promis continui seria informărilor privind interesele imobiliare ale Primarului Florea. M-am văzut nevoit să sar puțin peste rând și să reacționez la ipocrizia de care dă dovadă edilul Sectorului 5 într-o declarație de ieri.

Deși în trei ani de mandat nu a investit în nici un loc de parcare în Sectorul 5, Primarul Florea continuă să dea vina pe reprezentanții opoziției pentru neputința sa. Postarea atașată este de ieri din timpul ședinței de consiliu local, unde primarul a introdus pentru a nu știu câta oară pe ordinea de zi cumpărarea acestui teren.

Dar haideți să vedem despre ce este vorba – subiectul îl reprezintă achiziționarea unui teren de pe Aleea Șerbota. Este vorba de un teren viran, intre blocuri, în suprafață de aproximativ 480 metri pătrați. Prețul pe care primăria ar vrea să îl achite pe acest teren este de 98.000 euro. Scopul achiziției – construirea unei parcări.

Nu putem să nu ne întrebăm de unde vine acest interes nemaiîntâlnit al primarului pentru acest petic de teren, în condițiile în care nu a investit nici un leu în crearea de locuri de parcare. Deși există multe locuri în care ar putea realiza acest lucru, deși există terenuri care ar putea fi folosite de primărie sau există posibilitatea reamenajării unor suprafețe sau străzi astfel încât să fie date în folosință noi locuiri de parcare, de trei ani nu s-a făcut nimic. Toate acțiunile primăriei în materie de parcări par a atârna de achiziția acestui teren. Nimic nu se poate face în Sectorul 5, daca nu se plătesc mai întâi 100.000 de euro pe o parcela pe care vor putea parca 30-40 de mașini.

Citeste si...  Dăncilă a dat un interviu în presă la Bruxelles .Acuzații la adresa guvernelor din UE

Este posibil ca la un moment dat primăria să fie nevoită să achiziționeze terenuri de la privați, dar acel moment va veni când primăria va face toate demersurile pentru a rezolva problema prin alte soluții, eficient și cu grijă pentru banii pe care îi are la dispoziție.

Dacă ar dori cu adevărat, primarul ar avea la îndemână multe alte soluții și locuri unde să investească, iar investițiile stau doar în pixul domniei sale, fără a fi nevoie de votul consiliului sau de achiziționarea de terenuri. Dar nu, totul se oprește dacă primăria nu cumpără acest teren.

De-a dreptul amuzantă este și ”analiza din teren” prezentată de Florea unde 500 de proprietari de autovehicule nu beneficiază de locuri de parcare din cauza opoziției. Așa cum aminteam mai sus terenul are aproximativ 480 metri pătrați, drept urmare nici dacă un loc de parcare ar avea un metru pătrat, nu ar încăpea 500 de mașini.

Atunci când nepriceperea se combină cu ipocrizia, rezultatele sunt cel puțin amuzante. Respectiva parcare ar putea găzdui în jur de 40 de mașini, asta dacă nu cumva Primăria intenționează să construiască aici o parcare cu peste 50 de etaje.”, e de părere liderul PNL.