Primaria Municipiului Bucuresti a demarat ieri, 18 aprilie, tratamentele de combatere a tantarilor in toate parcurile si aliniamentele stradale din Municipiul Bucuresti.

Programul se va derula in perioada aprilie – octombrie 2018, urmand a fi realizate cate 12 treceri in parcurile administrate de ALPAB si primariile de sector, dar si pe aliniamentele stradale si spatiile verzi publice de pe teritoriul Capitalei.

Astfel, tratamentele de combatere a tantarilor au fost aplicate ieri,  incepand cu ora 05.00, in urmatoarele parcuri din Capitala: Parcul Circul de Stat, Parcul Mihai I (Herastraul Nou, Herastraul Vechi), Parcul Cismigiu, Parcul Lacul Tei si Parcul Tineretului. Pentru aplicarea acestor tratamente, s-a actionat cu 10 aparate portabile la sol, 51 de atomizoare cu ceata la rece pentru combaterea la sol, precum si 5 utilaje de mare putere ULV cu ceata rece pentru combaterea la sol.

Facem precizarea ca in perioada urmatoare, in functie de evolutia fenomenelor meteorologice, tratamentele de combatere a tantarilor vor fi programate si in celelalte parcuri ale Capitalei, dar si pe aliniamentele stradale si spatiile verzi. Tratamentele se vor executa la sol, fiind folosite utilaje portabile si utilaje de mare putere ULV. 

Primaria Capitalei continua aplicarea tratamentelor impotriva capuselor in parcuri si aliniamente stradale

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul de Protectie a Plantelor, a demarat la inceputul lunii aprilie Campania de igienizare a spatiilor verzi publice din Municipiul Bucuresti, prin aplicarea de tratamente pentru combaterea bolilor si a daunatorilor la plante in toate sectoarele Capitalei.

Astfel, in perioada 04 – 20 aprilie, sunt aplicate tratamente in parcurile si aliniamentele stradale apartinand domeniului public din sectoarele 1, 2, 3, 4, 5 si 6, folosind produsele fitosanitare omologate pentru combaterea urmatoarelor boli si daunatori: capuse, purici, furnici, muste, carabusi, plosnita cerealelor, acarieni, afide, tripsi, omizi defoliatoare, mana, fainare, rugina, viespi, molii, paduchi, cicade si altele.

Citeste si...  Irina Begu şi Raluca Olaru, învinse în finala de dublu la Taşkent

CPPB actioneaza cu personal specializat si 13 autoutilitare, 2 tractoare, echipate cu atomizoare, pulverizatoare ULV (generatoare ceata rece, nebulizatoare), foggere (termonebulizatoare, generatoare de ceata calda).

In data de 19 aprilie, in intervalul orar 22.00- 04.00, se vor aplica tratamente in parcurile Herastraul Vechi, Bazilescu, Kiseleff, Bordei, Floreasca,  Regina Maria, Miorita, Cismigiu, Casa Presei Libere, Baneasa, Nicolae Iorga si Luigi Cazzavilan, Baneasa, Sala Palatului, Herastraul Nou, Crangasi, Giulesti, Grozavesti, Caramidarii de Sus, Pacii si Drumul Taberei, iar in intervalul orar 06.00- 10.00 in parcurile Eroilor, Eroilor sanitari, Operei, Izvor, Romniceanu, Sebastian, Ferentari, Humulesti si Pecineaga.

In data de 20 aprilie, in intervalul orar 06.00- 10.00, Centrul de Protectie a Plantelor va aplica tratamente in parcul Politehnicii.

Mentionam ca la intrarea in parcurile din Capitala au fost amplasate bannere prin care se anunta programul de tratamente iar politia locala supravegheaza aceste operatiuni, astfel incat cetatenii sa evite zonele respective in intervalul orar specificat.

Pentru a nu fi perturbat traficul rutier, pe aliniamentele stradale se efectueaza tratamente in intervalul orar 22.00 – 6.00 dimineata.

Aplicarea tratamentelor fitosanitare pe spatiile verzi din Municipiul Bucuresti se desfasoara ori de cate ori este necesar pe toata perioada sezonului cald.

Facem precizarea ca activitatea desfasurata se efectueaza in conformitate cu buletinele de avertizare transmise de Autoritatea Nationala Fitosanitara pentru eliminarea riscului biologic determinat de daunatori, cat si a bolilor la plante, respectand importanta si periodicitatea actiunilor preventive si curative, in vederea igienizarii mediului inconjurator.