Austriacul Dominic Thiem (26 de ani), locul 3 ATP, a anunțat că nu intenţionează să doneze la fondul de solidaritate pentru jucătorii mai slab clasaţi. Fondul respectiv a fost creat la inițiativa lui Novak Djokovic, pentru a-i ajuta pe tenismeni în contextul de pandemie de COVID-19.

Dominic Thiem: ”Nu văd de ce ar trebui să le dau eu bani!”
Roger Federer și Rafael Nadal susțin proiectul, care își propune să adune 4,5 milioane de euro. Suma va fi împărțită sportivilor afectați de întreruperea tenisului pe motivul pandemie.

Thiem i-a acuzat pe jucătorii din partea inferioară a topului ATP de lipsă de profesionalism.

“Niciunul dintre aceşti jucători slab clasaţi nu luptă pentru supravieţuire. Pe tot parcursul anului, eu văd că mulți nu dau totul pentru tenis.

Citeste si...
Florin Cîţu așteaptă scuzele lui Ciolacu, după ce acesta a îndemnat populația sa-l linșeze

Mulţi dintre ei nu sunt foarte profesionişti. Nu văd de ce ar trebui să le dau eu bani”, a declarat austriacul, pentru Krone Sport.

Thiem preferă să doneze celor care au nevoie cu adevărat
Totodată, Dominic Thiem a adăugat că preferă să doneze bani pentru persoanele și instituțiile care au cu adevărat nevoie în această perioadă.

“Nicio meserie din lume nu îţi garantează un mare succes la debutul carierei. Niciunul dintre jucătorii de top nu se consideră un parvenit, nimic nu este sigur şi trebuie să ne luptăm permanent pentru locul din clasament”, a mai spus austriacul.