Un atac informatic masiv efectuat prin intermediul a 32 de milioane de descărcări de extensii pentru browserul Google Chrome, descoperit recent, scoate în evidenţă incapacitatea industriei tehnologiei de a proteja browserele care sunt folosite tot mai mult pentru email, statele de plată şi alte funcţiuni sensibile, transmite Reuters.

Google, divizie a grupului Alphabet, a anunţat că a eliminat peste 70 de extensii gratuite din Chrome Web Store, după ce compania a fost alertată de cercetători, luna trecută.

”Când suntem avertizaţi despre extensii în magazinul web care încalcă politicile noastre, luăm măsuri şi folosim aceste incidente ca material de instruire pentru a îmbunătăţi analizele noastre automate şi manuale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Google, Scott Westover.

Citeste si...
Deși are 100 de zile fără COVID, Noua Zeelanda a amanat alegerile din cauza...pandemiei

Majoritatea extensiilor gratuite ar fi trebuit să avertizeze utilizatorii despre site-uri web discutabile sau să convertească fişiere dintr-un format în altul. În schimb, au sifonat istoricul de navigare şi datele de acreditare pentru accesul la instrumente interne de afaceri.

În funcţie de numărul de descărcări, a fost cea mai lungă campanie maliţioasă în magazinuş Chrome de până acum, potrivit co-fondatorului Awake, cercetătorul şef Gary Golomb.

Nu este clar cine a fost în spatele efortului de a distribui malware.