In cei 93 de ani de viata, Regina Elisabeta a deprins cateva obiceiuri alimentare interesante. Ii place sa manance cereale la micul dejun in fiecare dimineata. De asemenea, iubeste atat de mult tortul cu ciocolata incat fostul bucatar al mamei sale a conceput o reteta doar pentru evenimentele speciale din viata ei.

Obiceiurile alimentare ale suveranei Marii Britanii nu sunt atat de decadente pe cat ne-am putea imagina. Iata ce ii place sa manance in fiecare zi, potrivit corespondentilor regali.

Ceai
Regina Elisabeta a II-a iubeste sa-si inceapa dimineata cu o ceasca fierbinte de ceai proaspat preparat, Earl Grey sau Darjeeling, cu un strop de lapte si fara zahar. Ceaiul vine insotit de cativa biscuiti, pe care ii serveste inainte de a se aseza la masa pentru a lua micul dejun.

Cereale
Regina prefera un mic dejun normal si mananca un bol de cereale. Brandul ei preferat este Special K.

Omleta
Uneori, cand nu are pofta de cereale, solicita bucatarului „oua-jumari”. Crede ca cele cu coaja bruna au o aroma mai buna decat ouale albe. Uneori, ea le completeaza cu somon afumat si trufe, insa acestea din urma apar pe masa doar la ocazii speciale.

Capsune
Regina Elisabeta a II-a nu a devenit cea mai longeviva suverana a Marii Britanii mancand fast-food! Dimpotriva, ii plac produsele proaspete si fructele si legumele din gradinile resedintelor sale. La Castelul Balmoral, unde isi petrece vacanta de vara din Scotia, se cultiva tufe de zmeura, coacaze si capsuni, iar la castelul Sandringham are o livada de mere.

Citeste si...  România a ratat calificarea, după ce a învins Rusia la Fed Cup

Fructele ei preferate sunt capsunele de la Castelul Balmoral si piersicile din serele de la Castelul Windsor, potrivit Telegraph.

Sandvisuri
Regina cere intotdeauna cel putin doua feluri de sandwich-uri la ceaiul de dupa-amiaza. Are o selectie vasta din care sa aleaga: castraveti cu somon afumat, ou cu maioneza, sunca si mustar sau ton. Painea este intotdeauna fie din grau integral, fie alba, feliata subtire si taiata in forma de triunghi, cu coaja inlaturata.

Fursceuri cu jeleu de zmeura
Tot la ceaiul de la ora cinci ea prefera fursecurile pe care le manca in copilarie – banutii cu jeleu de zmeura in mijloc. Chiar si in urma cu zeci de ani, cand se juca impreuna cu sora ei, printesa Margareta, solicita bucatarului acelasi desert.

Peste

Cand cineaza singura, Majestatii Sale ii place sa aleaga alimente simple si usoare: o farfurie cu peste si legume la gratar. Ii place garnitura cu spanac sau dovlecei, pe care ii alege de multe ori si pentru masa de pranz.
„Este foarte disciplinata. Ar putea manca orice ii pofteste inima, dar este stricta, iar aceasta dieta o ajuta sa se mentina atat de bine si atat de sanatoasa la 93 de ani.”

Foto: Hepta