Featured, Politic

SONDAJ CURS Politica si justiția din Romania , marile dezamagiri ale romanilor

Centrul de Sociologie Urbana și Regională (CURS) a dat publicității cel mai nou sondaj – de tip Omnibus (ianuarie-februarie). Sondajul a fost realizat în perioada 21 ianuarie – 6 februarie 2019 pe un eșantion național de 1067 de persoane la domiciliul respondenților. politică si justiția din Romania , marile dezamagiri ale romanilor 

Pe primele două locuri la capitolul încredere se situează Pompierii (87%) și Armata (74%).

La capitolul încredere în instituții se remarcă o scădere a încrederii în Biserică, care a ajuns la doar 65%. De asemenea, o scădere se remarcă la capitolul Justiția, doar 37% dintre români mai având încredere în acest sistem.

Încrederea românilor în clasa politică este la cote de avarie. Președinția se bucură de un grad de încredere de 38%, în timp ce Guvernul are doar 21%. În coada clasamentului regăsim Parlamentul cu 17% și partidele politice cu 14%.

blank

Studiul CURS de tip Omnibus a avut loc în perioada 21 ianuarie – 6 februarie 2019, cu interviuri realizate la domiciliul celor intervievați. De asemenea, conform casetei tehnice, studiul s-a desfășurat pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3%, cu datele ponderate în funcție de vârstă, la un nivel de încredere de 95%.

blank