CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg a prezentat rezultatele unei operaţiuni de „curăţare” uriaşe, în care au fost şterse câteva miliarde de conturi, relatează AFP, preluată de News.ro.

Gigantul, care se confruntă cu o creştere importantă a creării automate de conturi cu rea-intenţie, a anunţat că a şters în şase luni peste trei miliarde de conturi înainte ca acestea să devină active, un număr cu adevărat uluitor.

Facebook a închis 1,2 miliarde de conturi false în ultimul trimestru din 2018, iar apoi aproape dublu – 2,2 miliarde – în primul trimestru din 2019, o „creştere din cauza atacurilor automate ale unor actori răuvoitori (care încearcă să) creeze volume largi de conturi simultan”, a explicat rețeaua de socializare.

Citeste si...
Adriana Lima este unul dintre cele mai faimos model Victoria's Secret

Aceste date sunt ameţitoare, având în vedere că platforma are 2,4 miliarde de utilizatori „activi”.

Îndepărtarea unor „conţinuturi nocive”, „împiedicarea amestecului în alegeri, asigurarea că avem instrumente bune de confidenţialitate”, între altele, sunt, „în opinia mea, subiectele de societate cele mai importante la ora actuală”, iar „eu cred că (…) desfiinţarea întreprinderii nu le va rezolva”, declara joi, într-o conferinţă telefonică consacrată acestui subiect Mark Zuckerberg.

„Existăm într-un mediu foarte concurenţial şi foarte dinamic, în care (noi) servicii apar în mod constant”, a adăugat el, respingând acuzaţii de monopol.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.