Atac armat soldat cu cel puţin 24 de persoane au fost omorâte au fost şi şapte răniţi miercuri într-un centru de dezintoxicare pentru dependenţii de droguri de la Iraputo, în statul mexican Guanajuato.

Conform primelor informaţii, indivizii înarmaţi au pătruns în centru, au forţat victimele să se culce la pământ şi le-au împuşcat.

„Mai mulţi indivizi au venit la bordul unui maşini de culoare roşie. Nu avem multe detalii. Potrivit unui bilanţ preliminar, 24 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte şapte au fost rănite”, a declarat presei responsabilul pentru securitate publică din Iraputo, Pedro Cortés.

Se căuta mașina la bordul căreia au venit asasinii.

Statul Guanajuato, care este unul din principalele centre industriale ale Mexicului, în special cu mari uzine ale constructorilor auto, este grav lovit de violenţe.

Citeste si...
Cu ce se ocupă Irina Tănase, iubita cu 30 de ani mai tânără a lui Liviu Dragnea

Organizaţiile criminale, cum ar fi cartelul Jalisco Nueva Generacion şi cartelul Santa Rosa de Lima, sunt foarte active în acest stat, unde, pe lângă traficul de droguri, desfăşoară şi operaţiuni de extorcare, răpiri şi furt de carburanţi.

Pe 21 iunie, autorităţile au anunţat arestarea a 26 de persoane suspectate că aparţin cartelului Santa Rosa de Lima. Anunţul a declanşat blocarea drumurilor şi incendierea maşinilor în oraşele Celaya, Salamanca şi Villagran.

După o zi de violenţe, preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a declarat că guvernul său nu va permite ca ţara „să cadă pradă anarhiei şi dezordinii”.