COVID-19 a devenit a treia cauză de deces în Statele Unite 170.000 de americani, uciși de coronavirus  în condițiile în care elevii urmează să se întoarcă la școală, iar experții sanitari sunt îngrijorați cu privire la scăderea numărului de teste dublată de o creștere a numărului de cazuri, relatează CNN.

O boală care nici măcar nu exista în urmă cu an a infectat peste 5,4 milioane de americani și a ucis peste 170.000 de americani. Statele Unite au avut, în medie, mai mult de 1000 de decese provocate de noul coronavirus pe zi în ultimele trei săptămâni.

„COVID-19 este acum a treia cauza de decese în Statele Unite, înaintea accidentelor, rănirilor, bolilor pulmonare, diabetului, bolii Alzheimer și multor altor cauze”, a spus dr. Thomas Frieden, fost director al Centrului pentru Prevenția și Controlul Bolilor.

Coronavirusul se răspândește cu viteză peste tot în SUA, în condițiile în care numărul de teste scade, însă numărul de cazuri continuă să rămână ridicat. Numărul de teste zilnice a scăzut cu o medie de 68.000, comparat cu numărul din luna iulie.

15 state au făcut mai puțin teste în această săptămână decât în cea trecută, însă rata pozitivării continuă să fie mai crescută decât cea recomandată – 5% în 30 de state.


Citeste si...
OMS: Rata de imunizare trebuie să fie de cel puţin 60% pentru a combate COVID-19