Victor Ponta
Actualitate

Victor Ponta atac la coaliție: Eu cred că Guvernul nu știe ce să facă. Copiază ce văd la Bruxelles

Fostul premier Victor Ponta a declarat că, în România, nu ar trebui să fie criză de energie pentru că țara noastră poate susține consumul din producție proprie. El este de părere și că măsurile luate de Guvern nu vor avea efectul scontat.

Fostul premier Victor Ponta a comentat, într-o intervenție televizată, protestele pentru drepturile animalelor, dar a vorbit și despre situația în care se află industria alimentară autohtonă.

„E normal, toți iubim animalele, dar pe de altă parte, de când există omenirea și cât va exista cred că putem avea industrie alimentară. Rău este că noi importăm multă mâncare. Industria românească este și a fost distrusă. Nu există țară importantă în lume care să nu aibă propria producție. Cred că ne va fi din ce în ce mai rău “, a declarat Victor Ponta.

Măsuri copiate de la Bruxelles

Politicianul a mai spun și că în România nu ar trebui să fie criză de energie și a comentat recomandările de reducere a consumului.

„Eu cred că România nu ar trebui să aibă nicio criză energetică. Așa s-a decis la Bruxelles, să fim și noi solidari, dar alții nu-mi amintesc să fi fost solidari cu noi. Noi avem destulă energie, nu trebuie să inchidem școlile sau fabricile. Noi ne facem slugi la alții și asta e rău.

Eu cred că Guvernul, din păcate, nu știe ce să facă. Nu s-a luat nicio măsură bună tot anul și, din păcate, vine iarna. Nu cred că se va face economie prin stingerea becurilor în școli. Conducătorii noștri copiază ce văd la Bruxelles, dar copiază prost și lucruri care nu au legătură cu România“, a mai spus Victor Ponta.

Nu vor fi proteste

Fostul lider al PSD nu crede că vor urma proteste de stradă. „În România, în ultimii 15 ani, s-a protestat doar împotriva PSD. Deci nu cred că vom avea proteste în Piața Victoriei, până când nu va prelua PSD guvernarea. Cand Iohannis sau alții de la PNL sau USR au făcut mult mai rău decăt a făcut PSD nu a protestat nimeni.

Oamenii acum știu că oricât ar protesta, statul nu rezolvă nimic. Românii vor continua să mănânce carne, dar, din păcate, va fi carne importată din Ungaria și alte țări“, a mai declarat Victor