Ursula von der Leyen
Actualitate

Ursula von der Leyen a transmis un mesaj în limba română pentru Ciucă

Ursula von der Leyen, mesaj în limba română pentru premierul Nicolae Ciucă

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a transmis un mesaj de felicitări pentru Nicolae Ciucă, noul prim-ministru al României. Liderul european a asigurat generalul în rezervă de un parteneriat strâns, în vederea implementării PNRR-ului.

„Felicitări @NicolaeCiuca pentru investirea în funcția de prim ministru!

Vom lucra împreună cu noul guvern român pentru a găsi soluții împotriva pandemiei și pentru a implementa planul național de redresare și reziliență”, a transmis Ursula von der Leyen, pe Twitter.

Prima ședință a noului guvern a avut loc joi, 25 noiembrie

Joi, 25 noiembrie, Guvernul PSD – PNL – UDMR a intrat oficial în prima sa ședință de la învestitură, context în care premierul Nicolae Ciucă a mulțumit Parlamentului pentru votul dat joi.

„Are loc prima ședință a Guvernului României după o perioadă de criză politică și doresc să mulțumesc încă o dată Parlamentului României pentru că ne-a acordat votul de încredere. Doresc să mulțumesc partidelor politice care au înțeles că mai presus de orice sunt cetățeanul român și interesul țării, iar noi ne găsim în acest format pentru a parcurge ordinea de zi, care are un singur punct.

Este vorba de un proiect de ordonanță de urgență privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative”, a declarat noul premier.