Urs
Actualitate

Urs alungat de localnici cu pietre şi topoare. Clipe de panică la o şcoală din Prahova

Au fost momente de panică după ce un urs şi-a făcut apariţia în faţa unei şcoli din Prahova. Speriaţi că elevii ar putea fi răniţi, localnicii au alungat animalul cu pietre şi topoare.

Urs alungat de localnici cu pietre şi topoare. S-a întâmplat în comuna Ceraşu, din judeţul Prahova, după ce animalul şi-a făcut apariţia în faţa unei şcoli.

Urs alungat de localnici cu pietre şi topoare

Animalul a apărut în faţa şcolii, chiar în timp ce elevii se aflau la cursuri. Speriaţi că aceştia ar putea fi răniţi, sătenii s-au înarmat cu pietre şi topoare şi au încercat să-l alunge.

În cele din urmă, animalul a fugit speriat în pădure.

Potrivit primarului din comună, ursul a fost relocat recent în Prahova din Buzău.

Reamintim că Senatul a adoptat la începutul lunii septembrie un proiect de lege prin care este aprobată ordonanţa ce stabileşte sistemul de monitorizare a intervenţiilor asupra urşilor, realizate gradual, prin alungare, tranchilizare, relocare ori extragere prin eutanasiere sau împuşcare.

Potrivit expunerii de motive, scopul principal al ordonanţei este ocrotirea unor valori esenţiale: viaţa şi integritatea corporală ale persoanei, sănătatea şi securitatea publică, bunurile de orice fel aflate în proprietatea publică şi privată a persoanelor juridice şi fizice, fără a afecta starea de conservare favorabilă a ursului brun.

Ministrul consideră că problema urşilor a fost scăpată de sub control fiind sesizate tot mai multe exemplare şi tot mai multe atacuri asupra oamenilor şi gospodăriilor. Tanczos Barna anunţă că, în primăvară, trebuie făcută neapărat o estimare a populaţiei pentru a lua ”o decizie tranşantă”.