Într-un proces de renovare, unii oameni nu acordă atenția cuvenită ușilor de interior, aceștia axându-se pe alegerea celorlalte finisaje. Astfel că, pregătirea amenajării unei locuințe va începe cu alegerea culorii pereților, tipul și modelul de pardoseală preferat și celelalte obiecte necesare unei camere, în funcție de rolul pe care aceasta îl are, stabilirea tipului de uși interior fiind rămasă pe ultimul loc.

Totuși, aceste elemente sunt extrem de importante în orice locuință. Cu ajutorul ușilor nu numai că se asigură intimitatea din încăpere, dar acestea contribuie la păstrarea unei temperaturi optime și la asigurarea izolației fonice. Prin urmare, rolul unei uși de interior este unul multiplu, căruia i se adaugă și aspectul estetic, care ar trebui să se încadreze în stilul de amenajare al locuinței.

Cum recunoști o ușă de calitate?

Ținând cont că ușile sunt un element care nu poate fi schimbat la fel de simplu și de ușor precum culoarea pereților, de exemplu, oamenii trebuie să fie extrem de atenți atunci când își aleg modelul. Din fericire, există furnizori uși interior Suceava de foarte bună calitate, care îndeplinesc toate criteriile în acest sens.

Unele dintre cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le îndeplinească ușile de interior sunt izolarea termică și fonică. Astfel că, de aceste aspecte trebuie ținut cont în primul rând în momentul în care sunt cumpărate ușile pentru o locuință.

Alte criterii pe care trebuie să le aibă în vedere cei care își doresc uși de interior de calitate sunt:

  • atenția pentru detalii – tocurile ușilor și feroneria acestora sunt la fel de importante, deoarece vor influența durata de viață a ușilor;
  • alegerea ușilor în concordanță cu stilul de amenajare – este important ca stilul ales pentru întreaga amenajare a casei să se regăsească și în designul ușilor;
  • asortarea ușilor cu parchetul – designerii de interior recomandă ca ușile de interior să fie asortate cu parchetul, însă acest lucru nu se referă la alegerea ușilor fix în nuanța parchetului, ci într-o nuanță complementară.

Cum să alegi ușa de interior în funcție de rolul camerei?

Un alt criteriu foarte important, de care oamenii ar trebui să țină cont, este alegerea ușilor în funcție de rolul pe care îl are fiecare cameră.

De exemplu, ușile de baie trebuie, în primul rând, să ofere intimitate în momentele petrecute în această încăpere, dar trebuie să fie și rezistente la umezeală, astfel încât să nu se degradeze rapid. În cazul bucătăriei, ușile cele mai potrivite sunt cele etanșe, care nu permit mirosului să se împrăștie în restul casei.

În ceea ce privește ușile pentru dormitor, principala caracteristică pe care ar trebui să o îndeplinească este izolația fonică, pentru a asigura liniștea și confortul necesare, iar cele de la dormitorul copiilor ar trebui să fie și rezistente.

Pentru living poate fi ales un model mai deosebit de ușă, elegantă și specială, dar care să se integreze în stilul de amenajare ales pentru această încăpere.

Totodată, este important ca ușile din casă să fie asemănătoare ca stil și, mai ales, în ceea ce privește culoarea. De aceea, este recomandat să fie cumpărate sau, dacă sunt realizate pe comandă, alese de la același furnizor.