Ucrainenii au distrus inca un T-90M, cel mai modern tanc
Actualitate

Ucrainenii au distrus încă un T-90M, cel mai modern tanc al armatei Rusiei. Tot convoiul rusesc a fost aruncat în aer

Imagini cu un al doilea tanc T-90M distrus distrus de Ucrainenii publicate pe retelele de socializare. T-90M cel mai modern tanc al Rusiei, a intrat in dotarea armatei ruse in 2020.

Alaturi de tancul T-90M, Ucrainenii au distrus si celelalte blindate din convoiul rusesc. Primul lot de tancuri modernizate T-90M a intrat in dotarea fortele armate ruse in primavara anului 2020.

Tancul rusesc T-90M este un model imbunatatit al variantei T-90M Main Battle, avand un upgrade al protectiei, mobilitatii si puterii de lupta. In privinta armamentului are un tun de 125 mm, capabil sa traga cu munitie standard, dar si cu proiectile anti-tanc ghidate, plus cate o mitraliera PKT de 7,62 mm si una de 12,7 mm.

Are o noua turela complet sudata si perfomante de protectie si intretinere. Echipajul este format din trei persoane, cu pilotul in centrul din fata, iar ceilalti doi sunt asezati in turela, cu tragatorul in stanga sti comandantul in dreapta.

Are o greutate de 46,5 tone, atinge o viteza de 60 de kilometri pe ora, o lungime de 6,68 metri, latime de 3,78 metri si o inaltime de 2,23 metri si o autonomie de 550 de kilometri.

blank
blank