Life, Stiri

TRATAMENTUL-MINUNE împotriva celei mai temute boli a bărbaților

Veninul unei specii de broaşte râioase ar putea fi folosit ca tratament împotriva cancerului la prostată, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Queensland, care a arătat că toxina atacă celulele canceroase fără a afecta ţesutul sănătos, informează doctorulzilei.ro, citând dailymail.co.uk.

barbat_trist_poza_03768900

Cercetătorii australieni au studiat toxinele produse de broasca de trestie de zahăr, Rhinella marina, un animal considerat dăunător în Australia, şi au descoperit că substanţele ar putea fi folosite ca medicament împotriva cancerului la prostată, afectând doar celulele bolnave.

Cercetătorul Jing Jing, de la Universitatea din Queensland, a declarat că studiul a descoperit similitudini între broasca de trestie de zahăr şi o specie de broaşte râioase din Asia, care este folosită în medicina tradiţională chineză de mii de ani.

“Am descoperit un agent toxic selectiv, care omoară celulele canceroase fără să afecteze ţesutul sănătos”, a declarat profesorul Harendra Parekh de la aceeaşi universitate, într-un interviu pentru postul TV australian ABC.

Medicamentul tradiţional chinezesc, numit “chan su”, este obţinut din veninul broaştei râioase şi este folosit pentru tratarea insuficienţei cardiace, afecţiunilor pielii şi a unor forme de cancer.