cafea
Life

Toți cei care consumă cafea regulat trebuie să știe! Ce s-a descoperit abia acum

Toți cei care consumă cafea trebuie să știe! Cafeaua neagră simplă nu conține calorii, carbohidrați, grăsimi, zahăr și alți nutrienți. Dar, cu siguranță, puțini sunt cei care se dau în vânt după cafeaua neagră. Aproximativ 67% dintre americani recunosc că adaugă în cafeaua de dimineață zahăr și lapte.

Și au și motive: cafeaua cu zahăr și lapte ajută la echilibrarea aromelor și o fac mai gustoasă. Pe de altă parte, cafeaua neagră este asociată cu o serie întreagă de beneficii pentru organism: de la o mai bună sănătate a inimii și până la îmbunătățirea performanțelor fizice.

După cum scrie TheHealthSite, cafeaua neagră se face fără a adăuga zahăr sau lapte. Este preparată din boabe de cafea prăjite. Când boabele de cafea sunt adăugate în apă fierbinte, rezultă o esență întunecată, puternică și aromată în mod natural.

Această cafea nu conține calorii, grăsimi și zahăr, iar beneficiile sale pentru sănătate sunt multiple. Iată câteva mituri privind cafeaua neagră pe care ni le reamintește acest site.

Mitul 1 – Cafeaua neagră deshidratează

Cafeaua are efect diuretic, crescând producția de urină în organism. Cu toate acestea, cafeaua neagră nu vă deshidratează atunci când este consumată în cantități moderate.

Băutura conține o anumită cantitate de apă, contribuind la aportul general de lichide și ajutând la menținerea corpului hidratat. Deci, nu ne va deshidrata dacă o bem cu moderație.

Mitul 2 – Cafeaua neagră afectează negativ sănătatea

Fals! Cafeaua neagră are un impact pozitiv asupra sănătății. Conține antioxidanți care combat inflamația și reduc riscul bolilor de inimă. Unele studii sugerează că această băutură scade riscul apariției unor boli precum Parkinson, diabetul de tip 2 și cancerul și ajută la sănătatea creierului.

Mitul 3 – Cafeaua neagră oferă mai multă energie

Cafeaua conține cofeină, care stimulează energia pentru o perioadă scurtă de timp, dar efectele ei nu apar pe loc. Cofeina are nevoie de ceva timp pentru a fi absorbită în sânge.

Mitul 4 – Cafeaua neagră ajută la pierderea în greutate
Deși nu induce direct pierderea în greutate, cafeaua neagră sprijină eforturile de slăbire. Cofeina crește metabolismul și oxidarea grăsimilor. Pentru că este săracă în calorii, ajută să controlați aportul total de calorii.

Mitul 5 – Cafeaua neagră afectează sănătatea inimii

Consumul unei cantități rezonabile de cafea neagră este sigur și benefic pentru inimă. Impactul cafelei variază de la o persoană la alta. Unele studii indică faptul că un consum moderat de cafea reduce riscul bolilor de inimă. O analiză a trei studii principale a constatat că o ceașcă sau mai multe cești de cafea, pe zi, sunt asociate cu un risc redus pe termen lung de insuficiență cardiacă.

Mitul 6 – Cafeaua neagră dăunează sistemului osos

Citește și  Iată câţi paşi trebuie să faci în fiecare zi pentru a-ţi menţine sănatatea

Fals! Cafeaua are un efect pozitiv asupra sănătății oaselor. Consumul excesiv de cofeină nu este bun pentru oase, deoarece poate afecta absorbția de calciu. Cu toate acestea, consumul unei cantități moderate de cofeină oferă compuși care influențează pozitiv sănătatea oaselor.

Câtă cafea ar trebui să bem

Thomas Merritt, genetician și profesor la Universitatea Laurentian, recomandă să limitați aportul de cofeină la 200 de miligrame pe zi, cercetările sale, arătând că această cantitate este sigură pentru toată lumea. Conform recomandărilor Health Canada privind cofeina, o ceașcă de cafea poate conține între 118 și 179 de miligrame de cofeină, în funcție de modul în care este preparată.

O doză dublă de espresso, care este mai concentrată decât cafeaua preparată obișnuită, conține aproximativ 150 de miligrame de cofeină. Health Canada recomandă un consum de până la 400 de miligrame de cofeină pe zi femeilor care nu sunt însărcinate sau nu alăptează. În general, majoritatea oamenilor poate tolera destul de bine una până la patru cești de cafea pe zi, înainte de a deveni nervoși, susține Merritt.

blank