Addis Abeba
Actualitate

Sute de etiopieni au stat la coadă la Ambasada Rusiei din Addis Abeba pentru a fi recrutați să lupte în Ucraina

Marți, la Ambasada Rusiei din Addis Abeba sute de persoane au mers în interesul de a aplica să fie angajați pentru a lupta în Ucraina, după ce a apărut un zvon că se fac recrutări.

Un reprezentant al ambasadei a transmis că zvonul este fals și nu se fac recrutări, iar oamenii chiar au mers să-și arate solidaritatea cu Moscova, potrivit agenției de presă turcă Anadolu.

Sute de etiopieni la coadă la Ambasada Rusiei

Cei mai mulți dintre etiopieni care au mers la Ambasada Rusiei din Addis Abeba au vârste cuprinse între 30 și 40 de ani. Cele mai multe persoane au invocat, pentru agenția Anadolu, același motiv pentru care vor să lupte alături de forțele ruse, mai exact banii.

„Am auzit că se pot depune aplicații la ambasadă. Unii au spus că este o angajare pentru companiile ruse de securitate privată, alții au spus că e vorba să ne alăturăm în sprijinul armatei ruse. Oricum, sunt aici și îmi încerc norocul”, a transmis Tarekegn Wassie, fost soldat în armata Etiopiei.

Bărbatul a mai spus că a luptat în războiul de doi ani Etiopia-Eritreea din 1998 până în 2000. Acesta este căsătorit și susține că are copii care depind de el. „Iubesc Rusia și dacă-mi aduce un venit mai bun, să fie, indiferent de riscurile implicate”, a spus Tarekegn.

Un martor din zona Kebena, unde se află ambasada Rusiei, a susținut că aproximativ 200-300 de tineri etiopieni au stat la coadă în fața intrării principale.

Ambasada Rusiei a negat că face recrutări
Potrivit agenției Anadolu, după sosirea jurnaliștilor la poarta ambasadei, a fost afișat un mesaj, în care era precizat că Rusia nu face recrutări.

Maria Chernukhina, purtătoarea de cuvânt a ambasadei a transmis că nu are loc nicio recrutare în Etiopia, iar oamenii au mers acolo doar ca să-și arate solidaritatea cu Moscova.

„Avem o mulțime de vizitatori la ambasadă, dar aceștia au venit doar pentru a-și exprima sprijinul pentru Rusia”, a spus ea pentru BBC. „Unii dintre ei ne spun că sunt dispuși să ajute în orice mod pot. Dar nu suntem o agenție de recrutare”, adaugă Chernukhina.

Într-o declarație emisă de ambasadă marți, se arată: „Ambasada a primit prin e-mailuri și vizite personale din partea cetățenilor din Etiopia, expresii de solidaritate și de sprijin pentru Federația Rusă… Reiterăm recunoștința față de cetățenii în cauză, dar dorim să informăm că ambasada nu acceptă nicio cerere de recrutare în forțele armate ale Federației Ruse”.
Addis Abeba

blank