Life

Spune „da” intalnirilor dupa divort

Povestile de dragoste nu mai sunt de mult asa de simple si nevinovate ca cele citite cand eram inca in scoala generala. poza 7

Din ce in ce mai multe cazuri, finalul fericit sau „the happy end” (unde cei doi raman alaturi, tinandu-se de mana pana la adanci batraneti) se intampla abia dupa cateva esecuri, dupa cateva lectii de viata, dupa o despartire chiar de cel pe care il credeai “alesul”, „printul venit pe un cal alb” .

 Astfel de intamplari au loc, fie ca te impotrivesti, fie ca te straduiesti cu toate fortele tale sa faci lucrurile sa mearga. Pur si simplu, cu unii barbati nu te potrivesti pe termen lung, pe altii nu te poti baza, in cazul altora pasiunea se stinge mai repede decat preconizai…

Vital este sa inveti sa treci cu demnitate si, fara prea multe regrete, peste orice incercare emotionala si sa te adaptezi unei noi etape, cu flexibilitatea unei femei puternice care invata din greseli si care nu se intoarce din drum.

Etapa de dupa incheierea unui divort este, de departe, una dintre cele mai complicate de parcurs: frica de nou, teama de esec, amintiri dureroase, obisnuinta de a trai complet cu un singur barbat, aceeasi viata a ta, dar cu un alt nume.

Din momentul in care incepi sa te organizezi, sa-ti stabilesti un program din care trebuie sa-l scoti definitiv pe fostul, trebuie sa inveti sa-ti asiguri singura fericirea si sa-ti oferi lejeritatea de a spune „da” intalnirilor de orice fel, cu oameni care nu au mai trecut prin viata ta pana acum, cu prieteni mai vechi si mai putin vechi, cu barbati frumosi si destepti.

Chiar si strict cu scopul de a socializa, de a impartasi ganduri si sentimente. Pentru a-ti induce un comportament ca cel de careti-am scris in randurile de mai sus, ai in vedere urmatoarele:

Nu neglija mediul on-line, nu stii niciodata cand iti gasesti jumatatea printr-o simpla conversatie pe Facebook. Daca nu jumatatea, cel putin un bun prieten, un partener cu care sa petreci timp dedicat unor hobby-uri comune.

Spune „da” cu relaxare la aproape toate „intalnirile oarbe”: daca nu e casatorit, infractor, atat de batran incat iti poate fi bunic sau atat de tanar incat iti poate fi copil, de ce nu ar merita o sansa?

Una peste alta, tocmai ai fost casatorita cu un barbat care se incadra in lista ta „barbatul ideal” si cu toate astea, uite unde s-a ajuns? Da-ti sansa sa cunosti mai multe tipuri de barbati ca sa descoperi ce-ti place si ce detesti, ce te implineste si ce te plictiseste (fara sa il cauti pe cel ideal, ci oferindu-le multora o sansa pentru a-i descoperi). Numai asa vei afla ce vrei cu adevarat!

Gaseste-ti cel putin o prietena care trece (sau a trecut) prin ce treci si tu – asa vei fi sigura ca exista cineva care te va intelege la un nivel profund si, in acelasi timp, vei avea cu cine sa petreci mai mult timp in oras.

Celelalte prietene (casatorite, cu responsabilitatea cresterii copiilor, cu socrii) nu se vor putea conecta perfect cu starea ta.

Nu astepta doar de la ei primul pas, chiar daca (dupa o casatorie)ti se pare nenatural sa abordezi un barbat. intalnirile de dupa un divort nu vor mai fi niciodata ca cele de la 15 ani, perioada in care era nedemn sa “te dai” la un baiat.

Acum, a face primul pas (adica a deschide prima o conversatie) poate fi semn de maturitate, te poate carateriza ca fiind puternica, independenta, sigura pe sexualitatea ta.

Nu discuta la primele intalniri despre fostul sot, copii, divort, chiar daca ai uitat cum suna o conversatie in cadrul unei intalniri noaptea tarziu, implica in discutie teme cum ar fi muzica, bloguri preferate, idei pe care le sustii, activitati profesionale in care esti implicata.

Vei vedea, in timpul discutiilor, ca aveai nevoie de o astfel de atmosfera mai mult decat banuiai.

Nu te astepta, de la primele intalniri, sa intalnesti viitorul „tatal copiilor tai”, presiunea pe careti-o pui singura pe umeri te va face din ce in ce mai nemultumita si, asa, vei omite alte calitati.

blank