Actualitate, Featured

Spitalul Judetean Suceava a gasit din ce să facă bani: Taxa pe…papuci

Consiliul Județean Suceava a adoptat, joi, un proiect de hotărâre privind instituirea unei taxa de un leu pe care vizitatorii Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava trebuie să o achite obligatoriu la intrarea în spital pentru a-și achiziționa papuci de unică folosință informează Mediafax.

Consilierii Județeni din Suceava au adoptat în ședința de joi, în unanimitate, un proiect de hotărărâte privind instituirea unor tarife practicate la Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava și care prevede instituirea unei taxa de un leu pentru utilizarea papucilor de unică folosință de către vizitatori.

„Pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale în spital se impune utilizarea de către vizitatori a papucilor de unică folosință. Având în vedere prețurile practicate pe piață, tariful propus pentru utilizarea papucilor de unică folosință este de un leu/pereche” se arată în proiectul de hotărâre adoptat joi.

Noua taxă va fi percepută începând cu data de 1 martie 2019 vizitatorilor care vor să aibă acces în incinta spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava.