sondaj INSCOP
Actualitate

Sondaj INSCOP: Românii se tem de războiul din Ucraina și vor mai mulți bani pentru armată

Războiul din Ucraina este periculos pentru România. Potrivit sondajului, peste 70% dintre români cred asta. De asemenea, 59% vor mai mulți bani pentru Armată, se arată într-un sondaj INSCOP.

Războiul din Ucraina este periculos pentru România

Mai mult de trei sferturi dintre români consideră că războiul din Ucraina este periculos pentru România, iar în acest context peste jumătate sunt de acord ca România să aloce mai mulţi bani pentru Armată, arată datele unui sondaj realizat de INSCOP.

Sondaj INSCOP, 76% dintre români consideră că războiul din Ucraina este periculos pentru România. Mai mult, 21.7% dintre români sunt de părerea contrarie, iar 2.3% nu ştiu sau nu răspund.

sondaj INSCOP

Bărbații cu vârsta sub 45 de ani sunt de altă părere

Votanţii PSD-PNL şi ai AUR, femeile, persoanele cu vârsta peste 45 de ani, persoanele cu educaţie superioară, gulerele albe, angajaţii la stat cred într-o proporţie ceva mai mare decât media că războiul din Ucraina este periculos pentru România.

Sunt de părere că războiul din Ucraina nu este periculos pentru România mai ales: bărbaţii, persoanele cu vârsta sub 45 de ani, cei inactivi potenţial activi, cei cu un venit mai ridicat.

Alocarea mai multor bani pentru Armată 59.8% declară că, în contextul conflictului din Ucraina, sunt de acord ca România să aloce mai mulţi bani pentru Armată, în timp ce 36.6% îşi exprimă
dezacordul, iar 3.6% nu ştiu sau nu răspund.

sondaj INSCOP

Românii sub 30 de ani nu sunt de acord ca România să aloce mai mulţi bani pentru Armată

Sunt de acord ca România să aloce mai mulţi bani pentru Armată mai ales: votanţii PSD-PNL şi ai AUR, persoanele cu vârsta peste 45 de ani, persoanele cu educaţie superioară, gulerele albe, locuitorii din Bucureşti şi din mediul urban, angajaţii la stat şi cei care nu au cont pe social-media.

Nu sunt de acord ca România să aloce mai mulţi bani pentru Armată mai ales: votanţii ADU, tinerii sub 30 de ani, persoanele cu educaţie primară, cei inactivi potenţial activi, locuitorii din rural, cei cu un venit mai redus, informează news.ro.

blank