Actualitate, Featured

SNSPA verifică legalitatea angajării lui Cumpănașu ca expert

SNSPA a decis să verifice din nou legalitatea angajării lui Alexandru Cumpănașu în cadrul unui proiect SIPOCA, pentru a clarifica situația privind studiile absolvite de acesta. Instituția menționează că la angajare, Cumpănașu a semnat un document potrivit căruia se încadrează la studii superioare.

Conducerea Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative a decis reverificarea legalității procedurilor privind angajarea domnului Alexandru Cumpănașu, în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local” (SIPOCA 9).

„Deși acest proiect a făcut obiectul mai multor verificări interne și externe (Curtea de Conturi, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene etc.), în conformitate cu procedurile legale, conducerea SNSPA a decis această nouă verificare internă pentru a clarifica situația privind studiile absolvite de domnul Alexandru Cumpănașu. Precizăm că, la angajare, domnul Cumpănasu a semnat olograf un document prin care certifică îndeplinirea condițiilor legale de exercitare a responsabilităților specifice unui post de expert, nivel de încadrare studii superioare”, se arată într-un comunicat al SNSPA.

În funcție de rezultatele verificărilor interne, se vor lua măsurile legale care se impun, mai anunță sursa citată.

Demersul vine după ce, în spațiul public, au apărut mai multe controverse privind studiile luu Alexandru Cumpănasu.

În declarația de avere publicată pe site-ul Biroului Electoral Central (BEC), Alexandru Cumpănașu figurează cu un salariu anual de 66.762 lei de la SNSPA.

BEC a sesizat Parchetul în privința mai multor candidați la alegerile prezidențiale, în contextul în care în urma verificărilor, instituția a constatat elemente de similitudine în semnăturile depuse de către aceștia. Printre candidați se numără Alexandru Cumpănașu și Viorel Cataramă.

 

blank