Life

Sfaturi pentru a mobila și decora o baie mică

Ai o baie mică și crezi că este o problemă? Crezi că nu o poți decora la fel ca pe una mai mare?

Uită de această idee! Când vine vorba de decorarea băilor, mărimea nu este o problemă. Și pentru a-ți dovedi asta vrem să-ți oferim câteva sfaturi pentru decorarea unei băi mici.

Bineînțeles, înainte de a începe, cel mai important lucru este să desenezi un plan al băii tale, în care va trebui să poziționezi amplasarea ușii, a ferestrei, a conexiunilor de apă, a prizelor și a caloriferului, dacă ai unul. Acest lucru este important pentru că trebuie să știi unde se află țeava de scurgere pentru a putea amplasa toaleta lângă ea și a evita problemele cu blocajele. Acestea fiind spuse, hai să începem cu sfaturile!

1. Întotdeauna este foarte util să optezi pentru uși glisante, deoarece îți permit să economisești mult spațiu și sunt, de asemenea, foarte confortabile. În plus, ușile glisante nu vor interfera cu nicio piesă de mobilier de baie sau calorifer de baie și nu vor bloca zonele de acces și de trecere.

2. Pentru a câștiga spațiu vizual, este întotdeauna o idee bună să ascunzi toaleta și bideul de la vedere ori de câte ori este posibil. Apropo de bideu, acest element merită o dezbatere dacă trebuie sau nu să fie prezent în baia ta atunci când vorbim de spații mici, dacă ești de părere că nu merită și că în acest fel poți câștiga spațiu pentru a amplasa, de exemplu, un dulap de depozitare, nu te jena și spune-i adio.

O variantă ideală pentru băile pătrate este și aceea de a amplasa toaleta, chiuveta și dușul pe același perete, creând o zonă foarte confortabilă și spațioasă. În ceea ce privește toaleta, o opțiune care îți poate economisi mult spațiu, mai ales în partea de sus, sunt toaletele plutitoare care au rezervorul deja încorporat.

3. Optează întotdeauna pentru duș, economisești astfel spațiu și apă. În plus, pentru a crea un contrast vizual foarte estetic, poți alege să acoperi peretele dușului cu un alt tip de gresie care va crea un punct focal foarte interesant în baia ta.

Citește și  Alerta NASA! Un asteroid uriaş ameninţă pământul

4. Atunci când alegi cabina de duș, alege-le pe cele care nu au profile. Nu-ți fie teamă, apa nu va curge prin ele și, de asemenea, vei mări foarte mult spațiul vizual. O altă opțiune sunt paravane laterale fixe, dar în acest caz, optează întotdeauna pentru o tavă de duș cu ramă.

5. Materialele sintetice sunt întotdeauna o opțiune bună, deoarece îți permit să creezi, de exemplu, blaturi de baie cu lavoar încorporat complet personalizate în funcție de nevoile tale.

6. Dacă vrei să câștigi spațiu, optează pentru lavoare suspendate, eliminând orice mobilier de baie de sub chiuvetă. O altă variantă este să alegi un mic corp modular cu care câștigi spațiu de depozitare, iar spațiul de pardoseală rămâne neîngrădit. Totuși, evită întotdeauna lavoarele independente.

7. Folosește culori deschise și moi, cum ar fi cele neutre, pasteluri, tonuri pământii, deoarece acestea vor elibera spațiul, în timp ce culorile puternice tind să genereze senzația de aglomerare. Un pariu sigur este întotdeauna albul, care va da băii tale un sentiment de ordine, curățenie și luminozitate.

8. Creează contraste prin combinarea materialelor și texturilor în baie (gresie diferită, lemn…) și adaugă o notă de culoare suplimentară datorită unor accesorii diferite, cum ar fi prosoapele sau florile.

9. Baia ta ar trebui să aibă un punct de interes vizual. Poți crea acest lucru printr-o bandă pe perete cu un alt tip de acoperire murală sau, așa cum am menționat mai sus, prin placarea peretelui de duș cu o altă faianță pentru a crea un contrast vizual.

10. Optează pentru completări. Oglinzile vor crește senzația de spațiu și vor oferi multă luminozitate, iar rafturile sau modulele auxiliare suspendate sau în apropierea tavanului îți vor mări spațiul de depozitare fără a ocupa spațiu în restul băii.

11. Alege un calorifer de baie port-prosop. Acest tip de calorifer pentru baie ocupă foarte puțin loc pe peretele unei băi deja mici și, în plus, are și o utilitate sporită, putând usca prosoapele pe el după baie sau duș. Un calorifer pentru baie tip radiator, de dimensiuni mai mari, nu face decât să reducă din spațiul și așa redus.

Citește și  Horoscop 18 iulie 2014

12. Ce tip de mobilier de baie alegi într-o baie mică? În trecut, mobilierul de baie era întotdeauna proiectat cu plinte și picioare. În prezent, tendințele au evoluat și majoritatea producătorilor nu mai includ plinte în proiectele lor – deoarece acestea se umflă și se deformează odată cu umiditatea – iar dacă includ picioare, acestea tind să fie metalice.

Mobilier pentru baie suspendat sau mobilier cu picioare? În prezent, tendința este de a alege mobilier de baie suspendat pe perete. Avantajele acestui tip de mobilier nu sunt doar estetice, ci și funcționale. În ceea ce privește avantajele estetice, putem evidenția senzația de lejeritate și senzația de spațiu mai mare (perfect pentru o baie mică). În plus, acest tip de mobilier suspendat permite crearea de module personalizate – perfecte pentru băile cu puțin spațiu de depozitare.

blank