Șase agenți
Actualitate

Șase agenți de poliție rutieră suspectați că ar fi luat mită de la șoferi

Procurorii anchetează șase agenți de poliție rutieră suspectați că ar fi luat mită de la șoferi ca să nu îi sancționeze, informează miercuri Direcția Generală Anticorupție.

Bacău: șase agenți de poliție rutieră, suspectați de procurori că ar fi luat mită de la șoferi ca să nu îi sancționeze

„Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, împreună cu polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în cursul anului 2021, a unor infracțiuni de luare de mită de către șase agenți de poliție, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Bacău – Poliția Orașului Dărmănești, în legătură cu aplicarea/neaplicarea sancțiunilor contravenționale pentru contravenții constatate la regimul rutier”, se arată în comunicatul DGA.

Potrivit instituției, dosarul penal a fost inițiat după un apel la linia Call Center anticorupție a D.G.A. 0800.806.806.

„Astfel, în cursul zilei de 17 noiembrie 2021, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău și ofițerii de poliție judiciară ai D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Bacău, împreună cu alte 4 servicii județene anticorupție (Vaslui, Iași, Covasna și Suceava), ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, efectuează percheziții domiciliare în 5 locații, dintre care una la sediul unei instituții publice, fiind puse în executare 6 mandate de aducere precum și ordonanțe de ridicare de înscrisuri”, se mai arată în același comunicat.

DGA a precizat că persoanele în cauză vor fi prezentate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău pentru a fi audiate și pentru a fi luate măsurile care se impun.

Ancheta este sprijinită de Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău.