Rachete hipersonice
Actualitate

Rusia continua atacul cu rachete hipersonice asupra Ucrainei

Sky News titrează că rușii au lansat un nou atac cu rachete hipersonice asupra Ucrainei. Anunțul a venit chiar din partea autorităților de la Kremlin.

Rusia a lansat noi rachete hipersonice asupra Ucrainei. Un oficial al Ministerului rus al Apărării a anunțat că un depozit de combustibil ucrainean a fost lovit cu rachete hipersonice în apropierea portului Mykolaiv.

Rusia a lansat noi rachete hipersonice asupra Ucrainei

Armata rusă a declarat că ultima sa rachetă hipersonică a lovit un depozit de combustibil ucrainean din Kostiantinivka.

Cu o zi înainte, armata rusă a declarat că o rachetă hipersonică a fost folosită pentru prima dată în luptă pentru a distruge un depozit de muniții în vestul Ucrainei.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a spus că NATO pregătește decizii pentru „următorul deceniu”. De asemenea, a mai spus că „Republica Moldova nu este o țintă militară pentru Rusia”.

„Pregătim decizii de mai lungă durată, ceea ce înseamnă o prezență a NATO pe Flancul Estic, inclusiv în România, mult mai robustă. Vorbim, în acest moment, de 40.000 de trupe aliate, de sute de avioane, sute de nave. Nu vom reveni la starea anterioară, pentru că ceea ce face Rusia astăzi reprezintă și o asimetrie strategică la nivel european. Săptămâna viitoare, la summit-ul de la Madrid, vom lua măsuri pentru următorul deceniu, care privesc și România”, a spus Mircea Geoană.

„Continuă pregătirea noului grup de luptă din România, condus de Franța, și la care mai mulți aliați și-au anunțat participarea. Va fi un grup multinațional. Vom mai avea unul în Bulgaria, unul în Slovacia, unul în Ungaria. Cel din România este cel mai avansat. Acest lucru este uniformizarea strategică a Flancului estic”, a explicat Mircea Geoană.

„O să avem prezență mai numeroasă, o să avem, ca volum și calitate, un alt nivel, o să avem echipamente prepoziționate și un sistem de apărare antirachetă mult mai coerent. Intrăm într-o altă logică. Vom avea sisteme de apărare antirachetă integrată mult mai avansate decât acum și vom merge la vârful tehnologiei la nivel occidental. Vom avea interceptoare de ultimă generație care vor face față oricărui tip de armament al Rusiei”, a mai spus Mircea Geoană.

„Republica Moldova nu este o țintă militară pentru Rusia, nu avem indicii”, a mai spus, Mircea Geoană.

blank