Infectat cu Omicron
Medical

Primul semn că eşti infectat cu Omicron.Ce se întâmplă cu vocea ta

Oamenii de ştiinţă au descoperit noi simptome că ești infectat cu Omicron. Potrivit ultimelor studii, o voce răguşită sau mai groasă decât de obicei ar putea fi un prim semn că eşti infectat cu noua tulpină a coronavirusului.

Primul semn că eşti infectat cu OMICRON. Oamenii de ştiinţă ne averizează cu privire la primele semne care ar putea să indice că o persoană este infectată cu varianta Omicron.

Primul semn că eşti infectat cu OMICRON. Are legătură cu vocea

Potrivit experţilor în sănătate, unul dintre primele simptome ale noii variante COVID este „mâncărimea în gât”. Astfel, primul semn că ai putea fi infectat cu Omicron este chiar vocea ta. Dacă eşti răguşit sau ai vocea mai groasă decât în mod normal, este bine să mergi şi să-ţi faci un test COVID.

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, aproximativ 89% dintre persoanele infectate cu noua tulpină din Africa de Sud prezită iniţial această mâncărime în gât.

Mâncărimea în gât este de obicei urmată de congestie nazală, avertizează specialiştii. Printre simptomele variantei Omicron se mai numără şi tusea seacă şi durerea în partea inferioară a spatelui. De asemenea, durerile musculare moderate, oboseala extremă, nasul înfundat și strănuturile sunt toate simptome ale infectării cu Omicron.

Până în prezent, cei mai mulți pacienți infectați cu Omicron au prezentat o formă moderată a bolii, însă experții spun că noua variantă ar putea fi mult mai contagioasă, iar vaccinurile ar fi mai puțin eficiente, scrie exquis.ro.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, transmite românilor că a aproape imposibil să nu se infecteze cu varianta Omicron a virusului Covid, având în vedere că gradul de transmisibilitate e atât de ridicat.

„La gradul de transmisibilitate al acestei tulpini Omicron, este aproape imposibil, vă spun, este aproape imposibil să nu te infectezi. Gândiţi-vă că se infectează persoane vaccinate şi persoane nevaccinate. Noi nu am avut niciun fel de informaţii despre acest virus. El a venit pe un teren imunologic, dacă vreţi, virgin, în care nu aveam niciun fel de reactivitate. Între timp, avem, pentru că sunt multe persoane care s-au îmbolnăvit inaparent. Au făcut sau nu au făcut nimic sau a fost o chestie tranzitorie de câteva ore trecerea lor prin infecţie”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a avertizat că România s-ar putea confrunta săptămâna viitoare chiar şi cu 30.000 de noi infectări zilnice, motiv pentru care a fost crescută şi capacitatea de testare.

blank