Life

Prea apropiaţi pentru a face sex grozav?

Sexul care durează, la fel de grozav, de-a lungul anilor, nu este un cadou, ci o realizare a partenerilor.

Ca în cazul tuturor lucrurilor bune, şi în ceea ce priveşte compatibilitatea sexuală se aplică principiul “cu cât te implici mai mult, cu atât devine mai extraordinară, cu cât ai mai multă varietate, cu atât se ridică nivelul dorinţei şi al satisfacţiei.

Problema apare când intimitatea emoţională (provenită ca o urmare naturală a unei relaţii lungi, bazată pe devotament) începe să împiedice manifestarea pasiunii, esenţială pentru sexul de bună calitate.

Aşadar, prea apropiaţi pentru sex grozav?

Ingredientul principal al fericirii sexuale care să dureze pe termen lung este, din păcate sau din fericire, dar sigur în mod paradoxal, noutatea.

Este oarecum ironic: cuplurile cele mai apropiate, cele care reuşeşesc să se conecteze asemenea unor suflete pereche, care dobândesc încredere şi relaxare sunt şi cuplurile care fac sex cel mai prost.

Pentru că aceeaşi intimitate care ne transformă într-o singură persoană are şi puterea de a diminua dorinţa sexuală şi, implicit, de a neutraliza complet chimia sexuală.

Aproape oricine a experimentat transformarea simţurilor atunci când iubirea s-a materializat într-o relaţie serioasă.

Uite aşa, fără să mai poţi controla lucrurile, pofta se converteşte în dragoste matură, sărutul torid în priviri cu subînţeles, iar “devorarea corpurilor” se transformă în examinarea atentă a feţei celuilalt.

Iubirea capătă nuanţe accentuate de prietenie care scot, şi mai mult, pasiunea din ecuaţie.

blank

Căutând o rezolvare

Unul dintre cei mai apreciaţi experţi în domeniul „sex vs intimitate”, Jack Morin, autor al cărţii “Mintea erotică”, a exploatat pas cu pas acest fenoment.

Astfel, el a conchis:

Avem nevoie să ne percepem partenerii ca pe indivizi distincţi, cu personalităţile lor, nu ca pe jumătăţile imbatabile din noi înşine.

Mintea noastră erotică nu îşi doreşte să placă o parte din noi, ci o altfel de parte.
A fuziona din punctul de vedere emoţional până în punctul în care pierzi simţurile, înseamnă a-ţi pierde nu numai identitatea, ci şi interesul faţă de celălalt.

Familiaritatea şi confortul sunt “prietenii” relaţiilor pe termen lung, dar duşmanii libidoului.

blank