Polițistul
Actualitate

Polițistul care a lovit cu mașina două fetițe pe o trecere de pietoni din Capitală, pus sub control judiciar

Polițistul care a lovit cu mașina două fetițe pe o trecere de pietoni din Capitală, eveniment soldat cu decesul uneia dintre ele, a fost plasat sub control judiciar, a anunțat reprezentantul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Procurorii l-au audiat ore întregi, iar la plecare acesta a avut un comportament agresiv cu jurnaliștii, împingându-i în timp ce primea întrebări.

Polițistul nu era în misiune, spun procurorii! Evenimentul s-a produs joi în cartierul Bucureștii Noi, când cele două victime, în vârstă de 11, respectiv 13 ani, traversau Bulevardul Laminorului pe o trecere de pietoni. În urma impactului, copila de 13 ani a decedat, iar cealaltă fetiță a fost transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu.

În ciuda speculațiilor inițiale, polițistul nu era în misiune și avea pornite doar semnalele luminoase, nu și pe cele acustice, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Radu Călin.

„La acest moment de administrează mijloacele de probă pentru stabilirea întregului cadru procesual și se fac cercetări cu privire la aceste aspecte”, a declarat Radu Călin, după ce i s-a adus în vedere că, joi, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei susținea că polițistul respectiv se afla în misiune la momentul incidentului, transmite Antena3.

Ce a spus Poliția Capitalei despre permisul polițistului
Poliția Capitalei a oferit detalii și despre permisul de conducere al polițistului, permis ce ar fi fost obținut în 2012 în România, respectiv preschimbat în 2016 în Marea Britanie.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la permisul de conducere deţinut de către poliţistul implicat în evenimentul rutier de ieri, facem următoarele precizări: bărbatul a obţinut permisul de conducere în anul 2012, în România; în anul 2016, bărbatul şi-a preschimbat permisul în Marea Britanie; având în vedere Convenţia de la Viena din 8 noiembrie 1968, permisul de conducere este valabil, pe bază de reciprocitate UE”, a transmis Poliția Capitalei.