Eveniment important, fără aplauze. Fără artificii și carnaval. Victorie nemiloasă în văzul spectatorilor. Statul de drept amenințat de PSD a fost salvat de Klaus Iohannis. Nu mai este în pericol pentru că PSD nu poate grația, nu poate aresta, nu poate anula contracte. Iar pesediștii nu mai pot depăși statutul de subiecți. Statul de drept cel amenințat de ”ciuma roșie” a fost salvat de oastea președintelui, formată din Binom, presă, PNL, sprijin extern, fraieri, patrioți străini departe de țară etc. De azi înainte, statul de drept este curat ca un cristal.

Uscăturile vor fi sancționate cu avertisment sau vor fi executate (excluse), mai ales dacă nu execută ordinele. Gradele mari din SRI pot înflori în afaceri. Banda politică PDL poate digera bunăstarea la umbra palmierilor din insule îndepărtate. Vasile Blaga se poate bate cu cărămida în piept pe străzile Bruxelles-ului că el a pus umărul la combaterea corupției și România este o țară curată. Politic, economic, moral etc.

Dosarele președintelui Iohannis au fost închise. Casele sale sunt proprietăți corecte, cumpărate pe banii obținuți din meditații și sunt bune de închiriat mai departe. Sictir cu referendumul vostru pe justiție! Ne-am folosit de MCV și acum am făcut ceva pe el. De cînd visa el un Parchet condus de ”procurorii lui”. Orice capră și orice bou pot fi numiți pe funcții importante în Justiție. Numai să vrea președintele. De acum, acesta este criteriu universal. Pentru distrugerea PSD pot fi adoptate oricîte ordonanțe de urgență.

Pute! Se trece la schimbarea (mutilarea Constituției) la un președinte cu oricîte mandate, ca primarii (și așa din primar se trage și cu asta este obișnuit). Toate partidele se spală de păcate și se scutură de penali și de condamnați. Exact sentimentul de vinovăție al acestora permite PNL-ului să numească un număr suplimentar de proști și incompetenți în puncte importante ale societății.

Gata, statul de drept este sub control. Se poate trece la privatizarea CEC, Hidroelectrica, la negocierea sistemului de sănătate care trebuie și el trecut imediat în regim privat. La Tecuci și la Zalău, la Titu și la Săcele va fi plin de sute de Victor Costache!

Ce mai tura-vura! Klaus Iohannis a apărat statul de drept de tot felul de dușmani imaginari și de invazia PSD. A jucat magistral o piesă stupidă, construită numai pe pericole și amenințări. I-a speriat pe toți și acum a preluat controlul asupra bietului stat de drept pe care îl mînuiește ca pe un aparat de făcut demonstrații la o oră de fizică. A izbutit și o solidarizare internațională a românilor de pe glob, mobilizîndu-i pe toți la muncă pe aiurea. Are liniște, conduce cu puține cuvinte, rezolvă situațiile cu și mai puține, are instituții curate (coapte și goale pe dinăuntru), are ”guvernul meu” care execută toate prostiile, și mai are doi-trei pași pentru a avea ”România Mea!” Adică România Lui, o țară ocupată de oamenii săi ascultători, fără program, fără cap, fără viitor!

Statul de drept a fot salvat. Și ocupat. Și mai are puțin pînă își dă duhul!