Minoră
Actualitate

O minoră de 14 ani din Constanța a fost șantajată cu 35.000 de euro. Cu ce o avea la mână un prieten

O minoră de 14 ani din Constanța, provenind dintr-o familie de afaceriști, a fost șantajată de un cunoscut. În decurs de o lună, fata i-a oferit acestuia suma de 35.000 de euro.

Mai mult decât atât, șantajistul a furat din domiciliul minorei un pistol neletal, cu care ar fi tras mai multe focuri de armă. Tânărul a fost arestat preventiv.

Șantaj de 35.000 de euro

Evenimentele s-au petrecut la începutul acestui an, când acea minoră de 14 ani a început să fie șantajată de un tânăr, pe care îl cunoștea din cercul de prieteni. Acesta a început să-i solicite diferite sume de bani, în schimbul tăcerii, potrivit replicaonline.ro.

În aproximativ o lună, suma s-ar fi ridicat la 35.000 de euro. Mai mult decât atât, tânărul a amers la domiciliul fetei, de unde a sustras o armă neletală cu care ar fi tras mai multe focuri de armă.

După ce s-a aflat povestea, tânărul a fost dus la audieri.

Cu ce o avea la mână pe fata de 14 ani

Se pare că șantajistul i-a spus fetei că o va da în vileag că lipsește de la școală, că fumează și că are o relație de prieteni cu un băiat.

Pe 3 februarie, băiatul a fost arestat preventiv de către Judecătoria Constanţa. Deși a contestat decizia, aceasta i-a fost respinsă pe 7 februarie: „Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de către inculpatul ….i împotriva încheierii din 3.02.2022 pronunţate de către Judecătoria Constanţa. În baza art.275 alin.2 C.p.p.: Obligă pe contestatorul-inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Definitivă”.

Inculpatul este cercetat pentru șantaj în formă continuată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uzul de armă fără drept.