Mark Zuckerberg
Life

Miliardarii lumii își vând o parte din imperiile construite. Mark Zuckerberg și Jeff Bezos, decizii misterioase

Titanii americani Jeff Bezos, Leon Black, Mark Zuckerberg, Jamie Dimon și familia Walton au stârnit îngrijorare după ce și-au vândut părți din imperiile construite un ani. Din acest motiv, un val de speculații a invadat mediul online.

Miliardarii lumii vând acțiuni din companiile pe care le au. Jeff Bezos de la Amazon, Jamie Dimon și Mark Zuckerberg au efectuat vânzări de acțiuni din propriile companii. Aceste decizii au dat curs unui val de speculații.

Jeff Bezos și Mark Zuckerberg, vânzări de acțiuni pe bandă rulantă

Jeff Bezos, al treilea cel mai bogat om după Bernard Arnault de la Louis Vuitton și Elon Musk, a vândut acțiuni Amazon în valoare de 8,5 miliarde de dolari. Tranzacțiile au avut loc doar în această lună.

În același timp, Mark Zuckerberg, al patrulea cel mai bogat om din lume, a vândut aproximativ 1,4 milioane de acțiuni Meta. Acestea se ridicau la valoarea de 638 de milioane de dolari.

Mark Zuckerberg

Jamie Dimon, președinte și CEO al J.P. Morgan, a vândut 150 de milioane de dolari săptămâna trecută. Aceasta a fost prima sa tranzacție cu numerar, de la preluarea conducerii băncii. În câteva zile, Leon Black de la Apollo Global Management a efectuat și el prima vânzare. Acesta a renunțat la 172,8 milioane de dolari în firma pe care o conduce de 34 de ani.

Familia Walton de la Walmart a vândut 1,5 miliarde de dolari într-o săptămână, aducând totalul încasărilor din vânzări la 2,3 miliarde de dolari din decembrie.

Mark Zuckerberg

Șir de speculații

Având în vedere că tranzacțiile au avut loc în doar câteva săptămâni, deciziile miliardarilor au stârnit controverse. Experții spun că vânzările ar putea fi rezultatul alegerilor care se apropie.

„Dacă analizați ce se întâmplă cu politica noastră în următorul an sau așa ceva, lucrurile stau destul de bine acum – piețele sunt în creștere. ”, a declarat consultantul în finanțe Alan Johnson pentru Fortune la sfârșitul lunii trecute.

De asemenea, reprezentanții Johnson Associates, companie cu sediul în Manhattan, au sugerat, de asemenea, că vânzările ar putea avea legătură cu alegerile din toamnă.

„ Cu politica noastră și tot ce se întâmplă la nivel geopolitic, poate că nu va fi la fel de bine peste un an sau doi”, a recunoscut el.

Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, decizii controversate

Citește și  6 provocari erotice care fac sexul inedit

Bezos a vândut 50 de milioane de acțiuni din Amazon în doar nouă zile, tranzacția aducându-i aproximativ 8,5 miliarde de dolari. Totodată, Zuckerberg a vândut aproape 1,8 milioane de acțiuni Meta pentru peste 400 de milioane de dolari. Totuși, unii experți spun că vânzările au fost efectuate în conformitate cu planurile de tranzacționare anunțate cu luni înainte.

blank