Maşinile parcate
Actualitate

Maşinile parcate neregulamentar pe marile bulevarde ale Bucureștiului ar urma să fie ridicate

Maşinile parcate neregulamentar pe bulevardele Capitalei vor putea fi din nou ridicate dacă CGMB va adopta o hotărâre privind modificarea HCGMB nr. 371/2019 privind ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar.

Maşinile parcate neregulamentar pe marile bulevarde ale Bucureștiului ar urma să fie ridicate din nou de anul viitor. Un proiect de hotărâre privind modificarea HCGMB nr. 371/2019 privind ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice care fac parte din rețeaua principală de străzi a municipiului București a fost pus în dezbatere publică pe pagina de internet a Primăriei Capitalei.

Dacă Hotărârea va fi aprobată, aceasta le va permite primăriilor de Sector să intervină și pe marile bulevarde să ridice maşinile parcate neregulamentar.

„Domnul consilier general Nicorel Nicorescu a iniţiat modificarea HCGMB nr.371/2019 privind ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabila a drumurilor publice care fac parte din reţeaua principala de strazi a municipiului Bucureşti, prin extinderea competenţei de dispunere a masurii tehnico-administrative de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar, in condiţiile anexei hotararii, pentru imputerniciţi ai primarilor sectoarelor 1-6.

O solicitare în acest sens a fost formulata şi de Direcţia Generala de Poliţie Locala a Sectorului 6, invocand numeroase situaţii cu care se confrunta in legatura cu staţionarea neregulamentară pe drumurile publice din sectorul 6, precum şi numărul mare de sesizari ale cetaţenilor in legatura cu astfel de fapte.

Pentru a se putea interveni eficient în cazul staţionărilor neregulamentare, mai ales în cazurile în care se stanjeneşte circulaţia mijloacelor de transport public sau alternativ sau cand se ingreuneaza operaţiunile de salubrizare sau deszapezire, este necesara eficientizarea activitaţii de ridicare a vehiculelor”, se arată în referatul prin care se cere aprobarea proiectului.