Showbiz, Stiri

Marioara Zăvoranu este foc şi pară pe Patriarhul Daniel.

Marioara Zăvoranu declară război feţelor bisericeşti. Ea este revoltată de tentativa Patriarhului de a amâna aplicarea legii cimitirelor. Mama Oanei Zăvoranu susţine că Biserica vrea desfiinţarea cimitirelor private pentru că preoţii vor să se bucure doar ei de anumite privilegii şi au devenit afacerişti.

zavo_15427400

Marioara Zăvoranu este foc şi pară, după ce Patriarhul a depus o cerere la Senat prin care solicită ca aplicarea legii cimitirelor să fie amânată, informează România TV. Mama Oanei Zăvoranu nu învinovăţeşte toată Biserica, ci numai pe Patriarhul Daniel.

„Patriarhul nostru este un afacerist şi a scăpat din mână aceste cimitire particulare. Cimitirul meu este ca un parc, este foarte frumos, este păzit non-stop. Plătim taxe, impozite statului român, iar BOR nu are niciun fel de obligaţii către stat. Nu ştiu de această îndârjire pe cimitirlele particulare, mai ales că în UE nu există cimitire de stat”, a spus Marioara Zăvoranu la România TV.

Patriarhul spune că prin această lege ar trebui să se oblige separarea confesională într-un cimitir. „În cimitirul meu nu sunt decât ortodocşi, sunt cimitire şi pentru alte confesiuni. La mine în cimitir nu accept alte religii, îi trimit la alte cimitire care sunt de alte confesiuni”, a mai spus Marioara Zăvornau.

Temerea Patriarhului este aceea că terenurile cimitirelor ar putea fi vândute. „Locurile de veci sunt vândute cu acte de proprietate pe 100 de ani, cine ar putea să dezgroape un mort. În cimitirele domnului Patriarh am văzut că se dezgroapă morţii, la noi nu se dezgroapă”, a mai spus Marioara Zăvoranu.

Întreţinerea unui loc într-un cimitir privat costă în jur de 15 euro pe an. Aplicarea legii cimitirelor ar trebui aplicată începând cu data de 9 octombrie.

blank