Manfred Weber, șeful PPE, despre veto-ul Austriei în Schengen
Actualitate

Manfred Weber, șeful PPE, despre veto-ul Austriei în Schengen: „Rusia este interesată în divizarea Uniunii Europene”

Manfred Weber, șeful Partidului Popular European, a lansat critici dure la adresa Austriei după ce Viena și-a exprimat opoziția față de extinderea spațiului Schengen în defavoarea României și a Bulgariei. El a atras atenția că ”Rusia este interesată în divizarea spațiului Uniunii Europene”.

Manfred Weber, șeful PPE, despre veto-ul Austriei în Schengen. Austria e o țară mică care are acum 100.000 de migranți ilegali. E o problemă reală, toată Europa lucrează pentru a o rezolva. Dar nu poți rezolva o problemă creând o altă problemă, prin ținerea României și a Bulgariei în afara Schengen”, a spus Manfred Weber într-o declarație transmisă de Digi24.

”Austria e partener-cheie, am discutat cu ei. Mi-am dat tot interesul. Simplul fapt că sunt în Viena acum pentru discuții cu cancelarul e o dovadă. Susținem cererile Austriei din perspectiva problemelor cu imigrația, dar până în acest an Austria nu a spus nimic despre Schengen. Nici o problemă nu se va rezolva dacă ținem România în afara spațiului Schengen”, a mai spus Weber.

Șeful PPE se află miercuri la Viena într-o ultimă încercare de a-l convinge pe premierul austriac, membru al PPE, să nu se opună intrării României și Bulgariei în Schengen.

Votul pe aderarea la Schengen, pe ordinea de zi a Consiliului JAI de joi

Eurodeputații PNL Siegfried Mureșan și Rareș Bogdan au anunțat, miercuri, că votul privind aderarea României la spațiul Schengen va fi pe ordinea de zi a reuniunii Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) de joi de la Bruxelles.

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat miercuri dimineață că partea română va cere să se ia o decizie în cadrul reuniunii de joi. Tot atunci, a amintit că, potrivit experților europeni, țara noastră îndeplinește „absolut toate condițiile necesare”.

blank
blank