Bizar

Lumea medicală a rămas uimită. L-a purtat pe fratele său geamăn în pântece timp de 15 ani

Un băiat de 15 ani din Malaezia a uimit lumea medicală după ce la un control de rutină s-a descoperit că poartă în pântece embrionul fratelui său geamăn.
Puștiul a fost supus unei intervenţii de eliminare a fratelui său geamăn din abdomen. Copilul ar fi trăit cu embrionul fratelui său geamăn în abdomen toată viaţa sa.
Totul s-a aflat după ce copilul a mers la spital pentru că avea dureri la burtă. Mama băiatului a dezvăluit jurnaliştilor că fătul extras din abdomenul băiatului „era format, cu organe, picioare, mâini și organe genitale”.

Cazul, cunoscut şi sub denumirea ştiinţifică medicală de „fetus in fetu”, ar fi primul de acest gen raportat în Malaezia.

Dr. S. Raman, specialist în obstetrica şi ginecologie de la Spitalul Pantai din capitala Kuala Lumpur, a declarat pentru BBC că fenomenul fetus in fetu se întâmplă atunci când ,,corpul unui embrion geamăn este „absorbit” de către organismul celuilalt, uneori numit şi „geamăn parazit”.

„Există cazuri când fătul se ataşează la exteriorul fratelui său geamăn, ori în interiorul organismului acestuia. Au existat, de asemenea, cazuri când doi dintre gemeni au fost găsiţi în interiorul abdomenului celui de-al treilea, în cazul unei sarcini de tripleţi. Nu se cunosc cauzele exacte care declanşează în stadii incipiente de dezvoltare fenomenul prin care un făt se „înfășoară” în jurul celuilalt. Astfel de gemeni mor, de obicei, înainte de naștere”, spune doctorul.

blank
blank