Ludovic Orban
Actualitate

Ludovic Orban anunţă atacarea la CCR a hotărârii Parlamentului prin care a fost înfiinţată Comisia permanentă pentru legile securităţii naţionale

Liderul partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că grupul deputaţilor independenţi de dreapta vor ataca la CCR hotărârea Parlamentului prin care a fost înfiinţată Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului în domeniul securităţii naţionale, deoarece aceasta este lipsită de raţiune constituţională şi face parte „din planul de a băga pe gâtul societăţii româneşti un pachet de legi de restaurare a Securităţii”.

„Împreună cu colegii din grupul deputaţilor independenţi de dreapta, am luat decizia să atacăm la CCR hotărârea Parlamentului nr. 8 din 3 mai, prin care s-a înfiinţat Comisia permanentă pentru Legile securităţii. Am atras atenţia că această Comisie nu are absolut niciun fel de raţiune constituţională şi regulamentară, că de fapt această Comisie nici nu poate să exercite controlul asupra Serviciilor, pentru că există Comisia de control asupra SRI şi Comisia de control a SIE”, a declarat Ludovic Orban, miercuri la Parlament.

Ludovic Orban a mai spus că „dezbaterea proiectelor de lege a securităţii naţionale trebuie să se facă în regim bicameral, practic să se dezbată Cameră cu Cameră”.

„Nu are nicio raţiune înfiinţarea unei astfel de Comisii parlamentare pentru legile securităţii decât raţiunea pentru care a fost proiectată şi anume nişte parlamentari ascultători să îşi asume iniţiativa legislativă pentru monstruozităţile care au fost incluse în proiectele de lege ale securităţii naţionale elaborate sunt patronajul lui Iohannis şi al Departamentului Securităţii Naţionale. Ca atare, am luat decizia să atacă la CCR şi să solicităm declararea neconstituţionalităţii hotărârii Parlamentului prin care s-a constituit această Comisie. Din punctul nostru de vedere, neconstituţională, inutilă, lipsită de orice fel de rost regulamentar şi care de fapt făcea parte din planul de a băga pe gâtul societăţii româneşti un pachet de legi de restaurare a Securităţii”, a mai explicat Orban.