Life, Stiri

La ce concluzie uluitoare au ajuns cercetătorii!

„Este de ajuns să te loghezi pe Facebook”

facebook

Pare incredibil, dar aceasta a fost concluzia unui studiu amănunţit realizat de o echipă de cercetători, care au găsit o legătură importantă între durata unei relaţii şi reţeaua de socializare.

Se spune ca faptele valoreaza mai mult decat cuvintele, insa daca vrei sa vezi care sunt sansele ca relatia cu iubitul tau sa reziste, este de ajuns sa te loghezi pe Facebook.

Un cercetator de la Universitatea Cornell si un inginer din cadrul echipei Facebook au efectuat un studiu asupra a 1.3 milioane de utilizatori ai retelei de socializare. Specialistii au analizat care este statutul social al acestora, in urma informatiilor furnizate in profilul lor de pe Facebook si care sunt legaturile cu prietenii virtuali.

Acestia au putut identifica atat persoanele din lista lor de prieteni cu care acestia aveau o legatura mai puternica si au ajuns la concluzia ca acele cupluri care aveau mai multi prieteni comuni, atat din orasul natal al amandurora, cat si de la locurile de munca ale acestora au mai putine sanse sa se desparta.

Rezultatul acestui studiu demonstreaza faptul ca durata relatiei tale este influentata de numarul de prieteni comuni pe care ii imparti cu partenerul tau de viata, astfel incat cu cat aveti mai multe cunostinte comune pe reteaua de socializare, cu atat relatia voastra este caracterozata ca fiind una consolidata, cu sanse mari de transformare intr-una pe viata.

 

 

blank