Klaus Iohannis este de părere că e bună vaccinarea copiilor dar nu recomandă să nu fie primiți la școala cei nevaccinați
Actualitate, Featured

Klaus Iohannis este de părere că e bună vaccinarea copiilor dar nu recomandă să nu fie primiți la școala cei nevaccinați

Preşedintele Klaus Iohannis este de părere că în cazul apariţiei unui vaccin anti-Covid, e bine să fie vaccinaţi copiii, dar ”nu trebuie îngrădit dreptul la învăţătură, dacă părinţii nu vor vaccinarea copiilor”.

”Ar fi excelent să avem un vaccin împotriva Covid-19. Atunci se va pune întrebarea dacă vaccinarea trebuie să fie obligatorie sau nu. Dacă putem condiţiona mersul la şcoală de vaccinare trebuie analizat atent.

Klaus Iohannis este de părere că în cazul apariţiei unui vaccin este bine să fie vaccinaţi copiii, dar nu trebuie îngrădit dreptul la învăţătură dacă părinţii nu vor vaccinarea copiilor”, a afirmat şeful statului, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele a fost întrebat şi despre dezinfecţia claselor în care vor fi organizate secţii de votare la alegerile din 27 septemnrie şi a precizat: ”Sunt de acord că trebuie să se găsească soluţiile cele mai bune pentru o dezinfecţie după ziua alegerilor. O zi sau două înainte de vot şcoala să fie liberă pentru instalarea secţiei. Iar după vot trebuie o dezinfecţie profundă. Lucrurile trebuie rezolvate urgent de autorităţi”.

Preşedintele a afirmat că ”toată lumea e conştientă că trebuie să existe un acces liber, fără elevi în şcoală la pregătirea sălii şi la dezinfecţia ulterioară”.