Economic, Stiri

Ioan Niculae crede că industria va intra în colaps

Previziuni! Omul de afaceri vede un viitor sumbru al României

ioan_niculae

Omul de afaceri Ioan Niculae trage un semnal de alarmă: măsurile luate de guvern, care vor avea ca finalitate creşterea excesivă a preţului gazelor naturale, vor distruge cel puţin jumătate din industria românească. “Sute de mii de oameni îşi vor pierde locurile de muncă”, a spus Niculae la un post de televiziune.

Ioan Niculae spune că peste 525.000 de persoane şi-ar putea pierde locurile de muncă. “În fiecare trimestru au crescut preturile la gaze. Din aprilie vor să crească din nou prețurile la gaz, ceea ce va însemna o creștere de 101%. In 12 luni a mai crescut si transportul pe reteaua magistrala cu 34% in doi pasi in 2013”, a spus Ioan Niculae.

“O scumpire cu 50% a gazului va insemna o pierdere de peste 50% a industriei din Romania, înseamna peste 525 mii locuri de muncă pierdute”, a mai spus omul de afaceri.

De asemenea, a vorbit şi despre interesele din regiune, care vor avea ca rezultat distrugerea industriei româneşti. Întrebat dacă cineva vrea să ne transforme într-o piaţă de consum, Ioan Niculae a spus că unii vor să distrugă industria românească.

“Asa cum unii au vrut sa distruga aristocratia si burghezia, poate unii vor sa distruga industria românească, capitalul românesc, oamenii de afaceri români. Cred că ne-au şi transformat deja”, a spus acesta.