Hackerii pro-ruşi
Actualitate

Hackerii pro-ruşi de la Killnet cer eliberarea românului reţinut în Marea Britanie: Ei ameninţă că vor distruge România

Hackerii pro-ruşi care fac parte din grupul Killnet cer eliberarea lui Ioan Feher, tânărul român suspectat de implicare în recentele atacuri informatice asupra unor site-uri din România revendicate de gruparea pro-rusă şi reţinut în Marea Britanie.

Hackerii pro-ruşi susţine că această persoană nu are nimic de a face cu Killnet şi ameninţă că, dacă românul nu este eliberat în 48 de ore, va „distruge” România, Marea Britanie şi Moldova, potrivit unui mesaj postat pe reţeaua Telegram.

„Fac apel la Guvernul României! Această persoană nu are nimic de a face cu Killnet! A fost unul dintre membrii grupului de pe Telegram. Cum le poţi spune oamenilor că un tip ne-a ajutat în aceste atacuri? E atât de stupid. Aveaţi nevoie de cineva care să poarte vina pentru colapsul României. Lăsaţi omul în pace. Dacă susţine Rusia, asta nu înseamnă că e un infractor.

Dacă nu este eliberat în 48 de ore, o să distrug România, Marea Britanie şi Moldova. Voi distruge întreaga voastră structură informatică şi chiar Ministerul Sănătăţii. Toate ventilatoarele vor fi atacate. Numai atunci veţi începe să vă daţi seama că aţi făcut o greşeală. Eliberaţi-l pe Ioan Feher”, este mesajul postat de hakeri.Hackerii pro-ruşi

Potrivit portalului tylaz.net, la care face trimitere grupul Killnet pe Telegram, Ioan Feher are 23 de ani şi trăieşte, împreună cu familia sa, în Marea Britanie. 
Conform sursei citate el s-a născut la 20 ianuarie 1999 în judeţul Satu Mare. 
Pe reţelele sociale, tânărul era un susţinător declarat al Rusiei în războiul declanşat de această ţară împotriva Ucrainei. În 4 martie, la câteva zile după invazia rusească în Ucraina, el a postat o imagine cu drapelul Rusiei şi cu mesajul „I stand with Russia”.
Hackerii pro-ruşi
Digi24.ro scrie că Feher locuia izolat de ceilalţi membri ai familiei, într-o încăpere separată. El va fi evaluat medical, urmând să fie supus unor investigaţii de specialitate pentru a se stabili dacă avea sau nu discernământ în momentul comiterii faptelor, precizează sursa citată.
IGPR a anunţat marţi că au avut loc percheziţii la un român din Marea Britanie suspectat de implicare în recentele atacuri informatice asupra unor site-uri din România. Acesta este suspectat că a tradus din limba rusă în limba română mesajele promovate de hackeri şi a indicat site-uri din România care ar putea fi atacate. „Vă pot spune că în acest moment cetăţeanul este în custodia autorităţilor şi este audiat”, a declarat ministrul de Interne Lucian Bode, care şi-a exprimat speranţa că în viitorul apropiat vor fi înregistrate şi primele rezultate.
blank