Cod galben
Actualitate

Furtună puternică în București. Linia 41 blocată. Cod galben în 5 județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod galben de intensificări ale vântului. Rafele de vânt vor depăși 70km/h în București și județul Ilfov. Sunt posibile și căderi de grindină.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de Cod Galben de intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 55…60 km/h şi pe arii restrânse 70 km/h, vijelie, descărcări electrice și căderi de grindină. De asemenea, meteorogologii au anunțat că se vor acumula peste 15 l/mp în unele zone. Avertizarea meteorologică este valabilă începând cu ora ora 6:51 și până la ora 7:50.

De Codul Galben sunt vizate municipiul București, județul Ilfov și mai multe localități din județele Giurgiu și Dâmbovița. Este vorba de: Bolintin-Vale, Floreşti-Stoeneşti, Roata de Jos, Ulmi, Mihăileşti, Ghimpaţi, Bolintin Deal, Găiseni, Vânătorii Mici, Ogrezeni, Crevedia Mare, Buturugeni, Bucşani, Letca Nouă, Grădinari, Răsuceni, Clejani, Mârşa, Iepureşti, Cosoba, Bulbucata (județul Giurgiu), Crevedia, Ciocăneşti, Tărtăşeşti, Brezoaele, Poiana și Butiman (județul Dâmbovița).

Furtuna din această diminață a creat deja probleme în Capitală. Pompierii intervin în mai multe zone ale Bucureștiului pentru că mai mulți copaci s-au prăbușit, unii dintre ei chiar pe mașini. De asemenea, linia de tramvai 41 este blocată pe ambele sensuri pe Str. Turda, la Pasaj Grant. Reprezentanții Societății de Transport din București au transmis că este vorba de o cădere de tensiune.

Vijelii și ploi torențiale peste România

ANM a emis și o avertizare de Cod Galben pentru mai multe localități din județele Ialomița și Călărăși. Sunt anunțate ploi torențiale care vor acumula peste 20…35 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină în intervalul orar 7.15 – 8.30. De avertizarea meteorologică sunt vizate următoarele localități din județul Ialomița: Urziceni, Fierbinți-Târg, Coșereni, Gârbovi, Manasia, Bărcănești, Dridu, Jilavele, Munteni-Buzău, Bărbulești, Ion Roată, Ciochina, Adâncata, Axintele, Armășești, Sălcioara, Movilița, Alexeni, Grindu, Sinești, Sfântu Gheorghe, Valea Măcrișului, Balaciu, Roșiori, Maia, Moldoveni, Sărățeni, Drăgoești, Ciocârlia și Borănești.

De aceeași avertizare meteorologică sunt vizate și următoarele localități din județul Călărași: Budești, Dor Mărunt, Fundulea, Lehliu Gară, Mânăstirea, Frumușani, Vasilați, Plătărești, Ileana, Sohatu, Lupșanu, Sărulești, Șoldanu, Gălbinași, Lehliu, Valea Argovei, Nana, Tămădău Mare, Luica, Belciugatele, Frăsinet, Ulmu, Gurbănești și Nicolae Bălcescu.

Meteorologii au anunțat că o avertizare de averse care vor acumula peste 20…35 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină vizează mai multe localități tot din județele Ialomița și Călărași. Codul Galben este valabil în intervalul 7:10 – 8:30 și vizează localitățile: Slobozia, Amara, Perieți, Ciulnița, Sudiți, Bucu, Cosâmbești, Mărculești, Buești (Ialomița), Dragalina și Dragoș Vodă (Călărași).

blank