Actualitate, Stiri

Fratele preşedintelui Traian Băsescu, implicat într-un scandal monstru

fte (8)

Fratele preşedintelui Traian Băsescu este implicat într-un scandal monstru, cu interlopi şi procurori DNA. Ginerele lui Bercea Mondialu a fost săltat de procurori din casa lui Mircea Băsescu, pentru şantaj.

Împreună cu fiica lui Bercea, ginerele a încercat să obţină 280.000 de euro de la fratele preşedintelui. Cei doi au fost prinşi când primeau 10.000 de euro, potrivit unor surse judiciare.

Fiul lui Bercea Mondialu, aflat şi el în închisoare, susţine că rudele sale au vrut să recupereze de la Mircea Băsescu banii pe care i-ar fi dat acestuia pentru a-l scapa din închisoare.

Adrian Gheorghiţă, avocatul lui Mircea Băsescu, a confirmat pentru Antena 3 că în cursul zilei de joi a fost organizat un flagrant. „Domnul Băsescu a fost ameninţat cu privire la darea în vileag a unor fapte nereale, respectiv aplicarea de influenţă pe lângă judecătorii Înaltei Curţi sau alţi judecători care nu au fost precizaţi de către suspecţi. Aceasta este starea de fapt”, a declarat avocatul pentru Antena 3.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 ore, începând de joi, ora 23.55, a lui Marius Constantin, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, în stare de recidivă, arată vineri DNA, într-un comunicat de presă prezentat de Mediafax.

În aceeaşi cauză mai sunt cercetate două persoane, respectiv Izaura Anghel şi minor în vârstă de 17 ani, faţă de care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj.

“În ordonanţa de reţinere întocmită de procurori se arată că, în cauză există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la datele de 26 mai 2014 şi 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a exercitat constrângeri asupra unei persoane, denunţător în cauză, constând în ameninţarea cu darea în vileag, prin intermediul mass media, a unor fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracţiuni de corupţie. Ameninţările au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vătămată să dea suma de 280.000 euro”, potrivit DNA.

Conform unor surse judiciare, denunţătorul este Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, iar cei care l-au şantajat sunt ginerele lui Bercea Mondial şi una dintre fiicele acestuia.

În 29 mai, Marius Constantin şi celelalte două persoane au fost prinşi în flagrant, în timp ce primeau 10.000 euro de la denunţător, potrivit DNA.

Marius Constantin urmează să fie dus la Tribunalul Constanţa, cu propunere de arestare preventivă petnru 30 de zile.

În cazul Izaurei Anghel şi a celeilalte persoane, procurorii au luat măsura controlului judiciar.

Administraţia Prezidenţială: Acuzaţiile familiei lui Bercea Mondialu sunt false

Într-un răspuns trimis Antena 3, Administraţia Prezidenţială susţine că acuzaţiile familiei lui Bercea Mondialu sunt false.

“Domnul Florin Anghel, doamna Fănica Anghel, domnul Marius Constantin, doamna Izaura Anghel şi un minor au încercat să-l şantajeze pe domnul Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, domnul Traian Băsescu.

Aşa cum prevede legislaţia în vigoare, domnul Mircea Băsescu a sesizat de îndată organele de anchetă.

Acuzaţiile la care se face referire în solicitarea dumneavoastră sunt mincinoase şi nu au nicio legătură cu realitatea”, se arată în răspunsul Preşedinţiei.