Actualitate

Explozii in China: cel puţin 44 de morţi şi 520 de răniţi

 1 Vizualizari totale,  1 Vizualizari azi

Două explozii extrem de puternice s-au produs într-o zonă industrială din oraşul-port chinez Tianjin. Deflagraţia a fost provocată de emanaţii de substanţe toxice, inflamabile. Cel puţin 44 de persoane şi-au pierdut viaţa, între care 36 erau pompieri.

61704589Exploziile succesive s-au produs într-o zonă industrială din nord-erstul oraşului-port Tianjin, aflat la 100 de kilometri de Beijing, cu concentraţie mare de vapori de substanţe toxic, inflamabile. Cel puţin 520 de persoane au fost rănite în urma celor două explozii, între care 60 se află la spital, în stare gravă, potrivit surselor guvernamentale chineze, citate de Reuters. Exploziile de miercuri seara au fost atât de puternice, încât deflagraţia s-a văzut din spaţiu. Unda de şoc a exploziei s-a propagat pe kilometri întregi în jurul zonei, zguduind clădirile din oraşul cu are 15 milioane de locuitori.


Deflagraţiile au făcut pagube pe o rază de 10 kilometri, distrugând maşini şi clădiri. Panicaţi, locuitorii din apropiere şi-au părăsit locuinţele de frica unui cutremur. Flăcările au devastat şi portul Tianjin, care este al 10-lea port, ca mărime, din lume.
La spitalele din Tianjin situaţia este dramatică. Sute de oameni au ajuns la spital cu arsuri de diferite grade, iar unii au murit pe drum. Medicii abia mai fac faţă sutelor de răniţi care vin să ceară îngrijiri medicale. Zeci de pompieri chinezi s-au străduit din răsputeri să ţină focul sub control. Preşedintele ţării, Xi Jingping a cerut eforturi enorme pentru salvarea supravieţuitorilor şi a promis pedepse dure pentru cei responsabili de tragedie. Accidentele industriale sunt destul de frecvente în China şi, de obicei, grave.

blank