Un fost preot din comuna Costuleni, judeţul Iaşi, a fost urmărit de poliţiştii din Iaşi şi Vaslui după ce a refuzat să oprească la semnalul unui agent de poliţie. Bărbatul era băut şi le-a spus agenţilor că maşina a condus-o Dumnezeu.

Fostul preot din comuna Costuleni, judeţul Iaşi, plecase, sâmbătă, împreună cu un alt bărbat, ambii îmbrăcaţi în straie preoţeşti spre Grecia. După câţiva kilometri, în comuna ieşeană Răducăneni, un echipaj de poliţie i-a făcut semn bărbatului să oprească, însă fostul preot a apăsat şi mai tare pedala de aceleraţie, fiind prins în cele din urmă într-o parcare în urma unui filtru organizat de poliţiştii din două judeţe.

“Bărbatul a fost prins în urma unui filtru realizat de poliţiştii din Iaşi şi de cei din Vaslui. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru refuzul recoltării de probe biologice”, a declarat, pentru MEDIAAFX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Iaşi, Anca – Alexandra Vîjiac.

Citeste si...
FOTOGRAFII DE COLECȚIE | Condițiile din pușcării care au dus la eliberarea a mii de deținuți

La solicitarea poliţiştilor, bărbatul a refuzat să coboare din maşină şi s-a refugiat pe bancheta din spate a autoturismului spunându-le poliţiştilor că nu el a condus maşina, ci Dumnezeu. A fost dat de gol însă de bărbatul cu care se afla în autoturism şi care le-a spus oamenilor legii că „părintele era la volan” şi că el era în dreapta.

“Sunt în parcare… Nu fac niciun test. Dumnezeu a condus maşina. Sunt în parcare nu ai ce să îmi faci mie. Maşina este oprită. Nu am făcut niciun accident, nu am dat peste nimeni…Vreau să ajung în Parlament“, le-a spus poliţiştilor preotul ghenuit între scaunele maşinii.

În cele din urmă, jandarmii au reuşit să îl scoată pe fostul preot din maşină, însă acesta nu a putut fi convins să sufle în etilotest, fiind cercetat penal pentru refuzul de recoltare de probe biologice.