Moscova
International

Este cutremur total la Moscova! Anunțul a venit de la cel mai înalt nivel: A recunoscut

Moscova nu a reușit să atingă obiectivele pe care le-a stabilit în războiul din Ucraina, a recunoscut, recent, un politician rus, nemulțumit de modul în care se poartă acest conflict.

Konstantin Zatulin, vicepreședinte al Comitetului pentru afacerile CSI al Dumei de Stat, a discutat, în cadrul unui forum, despre războiul Rusia-Ucraina, recunoscând că ste evident că Ucraina este „periculoasă”. Parlamentarul rus a adăugat că Moscova nu are o poziție solidă în Ucraina sau „suficiente motive” pentru a „presupune că vom câștiga cu siguranță”.

Zero rezultate

„Moscova a vizat din nou Ucraina cu drone și rachete de croazieră de fabricație iraniană pe 4 iunie, marcând a patra zi consecutivă de atacuri în toată Ucraina. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au lansat cinci drone Shahed-136/131 din regiunea Briansk și șase rachete de croazieră Kh-101/Kh-555 de pe șase bombardiere strategice Tu-95 care au zburat deasupra Mării Caspice în dimineața zilei de 4 iunie.  Forţele ruseşti au respins o „ofensivă de mare amploare” desfăşurată de armata ucraineană în Donbas, a anunţat Ministerul rus al Apărării.Care au fost obiectivele noastre oficiale la începutul operațiunii militare?” s-a întrebat Zatulin. „Vă amintiți cu toții – denazificarea, demilitarizarea, neutralitatea Ucrainei și protecția locuitorilor din Republicile Populare Donețk și Lugansk, care au suferit în tot acest timp. La care dintre ele am obținut rezultate până în prezent? Niciunde”, a continuat politicianul rus.

Potrivit lui Zatulin, conceptul de ”Ucraină neutră” „a încetat să mai aibă vreun sens”. Invadarea Ucrainei a deschis calea unor dezbateri despre conceptul de neutralitate în afacerile internaționale, și care, dacă Kievul și Moscova ar fi de acord, ar putea contribui la încheierea războiului, potrivit unui raport publicat în martie. Asta ar însemna că Ucraina ar acționa ca un soi de liant neutru între Occident și Rusia, cel mai probabil renunțând la ambițiile sale de a adera la NATO și refuzând găzduirea oricăror trupe sau instalații NATO pe teritoriul său în schimbul unor potențiale acorduri de securitate, care ar preveni o invazie rusă pe viitor.

Care este sensul acestui obiectiv?

”Unele dintre obiective au încetat să mai aibă vreun sens. De exemplu, „neutralitatea Ucrainei”. Care este sensul acestei cerinţe? Niciunul, momentan”, a spus Zatulin. „Nu va mai fi neutră dacă va continua să existe. Și acum vine întrebarea – deoarece s-a spus deja aici că „statalitatea Ucrainei nu mai există” – va fi Ucraina sub conducerea lui Zelensky sau a succesorilor săi?”, a întrebat politicianul.

Vine sau nu vine contraofensiva?

Războiul s-a extins la marile orașe din Ucraina, inclusiv la Kiev, Herson, Odesa și Bakhmut – acesta din urmă fiind locul unor confruntări intense între trupele ruse și ucrainene. Pe parcursul războiului, națiunile occidentale, inclusiv membrii NATO, au continuat să trimită ajutoare umanitare și militare în Ucraina și au furnizat artilerie grea, tancuri și echipamente avansate de apărare pentru a ajuta țar să se pregătească de contraofensiva de primăvară. Zelenski a declarat pentru The Wall Street Journal că forțele sale sunt gata să-și asigure victoria în mult așteptata contraofensivă. El a recunoscut totuși că Kievul ar putea suferi pierderi. Președintele ucrainean a adăugat că nu știe cât va dura contraofensiva și și-a exprimat îngrijorarea cu privire la superioritatea aeriană a Moscovei. „Credem cu tărie că vom reuși”, a afirmat el. Prin mult așteptata contraofensivă ucraineană, Kievul va reuși să ia înapoi „teritoriu strategic semnificativ”, a declarat și consilierul pe probleme de securitate al președintelui Joe Biden, Jake Sullivan.

Forțele ruse au vizat din nou Ucraina cu drone și rachete de croazieră de fabricație iraniană pe 4 iunie, marcând a patra zi consecutivă de atacuri în toată Ucraina. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au lansat cinci drone Shahed-136/131 din regiunea Briansk și șase rachete de croazieră Kh-101/Kh-555 de pe șase bombardiere strategice Tu-95 care au zburat deasupra Mării Caspice în dimineața zilei de 4 iunie. Forţele ruseşti au respins o „ofensivă de mare amploare” desfăşurată de armata ucraineană în Donbas, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

blank