Adriana Săftoiu a declarat luni seara, într-o emisiune televizată, că partidul din care face parte, la unison cu partidul lui Liviu Dragnea, a votat în Parlament iar președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege neconstituțională. Că este împotriva spiritului legii fundamentale a statului, asta o știa oricare dintre cei peste 30 de mii de protestatari care au ieșit în noiembrie în stradă pentru a determina demisia Cabinetului Victor Ponta. Este drept, însă, nu există, scriptic, un articol de Constituție care să fie terfelit prin acest set nou de prevederi.

Cum a realizat PNL enormitatea abia după ce căile de atac asupra legii au devenit aproximativ zero? Rămâne o întrebare retorică.

Cert este că, în fața opoziției PSD de a accepta o remodificare a legii (social-democrații cred că au modificat actul normativ esențial pentru desfășurarea conducerii Românei, în următorii patru ani, după cum i-a avantajat pe ei), PNL a transmis marți, 26 ianuarie, o scrisoare deschisa Avocatului Poporului prin care îi cere să sesizeze CCR pe tema actualei legi.

Citeste si...
JURNALUL Elenei Udrea: Cum se dădea Horia Georgescu plecat în America în bătălia "procesul lui IOHANNIS"

PNL urmărește ca, prin această sesizare, să provoace un răspuns al Curții Constituționale care să se pronunțe în favoarea alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

”Majoritatea (cel puțin 50% plus unu din voturi) este capitală pentru alegerea primarilor pentru că transpune prevederile constituționale care conturează sensul legitimității/reprezentativității. Alegerea primarilor într-un singur tur încalcă principiul majorității consacrat de Constituție”, se atestă în documentul semnat de conducerea bicefală a PNL și transmis Avocatului Poporului.