Klaus Iohannis
Actualitate

El îi va lua locul lui Klaus Iohannis? S-a aflat cine va fi noul președinte al României: E foarte posibil

Cine îi va lua locul lui Klaus Iohannis după ce acesta va pleca de la Cotroceni? Aceasta este marea întrebare care se ridică de ceva vreme, mai ales că în curs timp partidele trebuie să-și decidă candidații pentru alegerile prezidențiale. Marcel Ciolacu a dezvăluit acum care este planul PSD.

S-a aflat cine ar putea să îi ia locul lui Klaus Iohannis. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a dezvăluit care este strategia pusă la cale în perspectiva alegerilor prezidențiale. Chiar dacă mulți s-ar aștepta ca liderul social-democraților să intre în cursa pentru Cotroceni, lucrurile se pare că nu vor sta tocmai așa.

Marcel Ciolacu a spus că nu se gândește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024. El nu a exclus, însă, alte trei nume care se vehiculează pe lista de candidați ai PSD în cursa pentru Președinție.

„Puțin probabil sa îmi depun candidatura”, a afirmat Ciolacu, întrebat dacă vrea să candideze la prezidențiale.

Anterior, Ciolacu a afirmat că vrea să elimine cutuma conform căreia președintele de partid trebuie să fie și candidatul partidului la acest scrutin și că există o comisie în interiorul formațiunii care se ocupă pentru modificarea Statutului PSD. În modificări ar putea apară și posibilitatea susținerii unui candidat din afara partidului, permițându-i astfel lui Mircea Geoană să candideze din partea PSD.

„Din punctul meu de vedere aș accepta și oameni din afara partidului, ca să fie o competiție cât mai deschisă”, a afirmat acesta.

Întrebat dacă Mihai Tudose, Gabriela Firea sau Sorin Grindeanu sunt luați în considerare pentru prezidențialele din 2024, Ciolacu a răspuns afirmativ. Cu alte cuvinte, unul dintre aceștia ar putea să-l înlocuiască pe Klaus Iohannis.

„E foarte posibil, dacă se înscriu în cursa internă”, a notat liderul PSD.

Gabriela Firea trebuie să se decidă ce vrea

Despre candidatura Gabrielei Firea, preşedintele social-democraţilor a vorbit și anterior. El a afirmat că s-ar bucura ca noul preşedinte al României să fie o femeie. Totuşi, Gabriela Firea ar trebui să se decidă unde va dori să candideze, la Președinție sau la Primăria Capitalei, a subliniat, atunci Marcel Ciolacu. Liderul PSD a atras atenţia că la alegerile din 2024 „e clar că va fi candidatul și locul”.

„Și eu m-aș bucura că viitorul președinte al României să fie o doamnă. Era o discuție, un discurs al domnului secretar general PSD (Paul Stănescu – n.r.) în față doamnelor. Presupun că a dorit să fie mai binevoitor ca de obicei. Dacă doamna Gabriela Firea dorește să candideze întâi în interiorul partidului pentru a accede la această (funcție, de președinte al României – n.r.), eu nu am decât să mă bucur”, a declarat, atunci, Marcel Ciolacu.