Departamentul de Stat
Actualitate

Departamentul de Stat și Departamentul Comerțului din SUA trimit o delegație în România

O delegație din Statele Unite, formată din înalți oficiali de la Departamentul de Stat și Departamentul Comerțului, sosește în România.

De la Departamentul Comerțului, cel mai important oficial este secretarul de stat adjunct, Don Graves. De la Departamentul de Stat, cel mai important membru al delegației este Jose W. Fernandez. Acesta deține funcția de subsecretar de stat pentru creştere economică, energie şi mediu. Ambii oficiali americani vor participa la Forumul Economic SUA – România, organizat de AmCham (Camera de Comerț americană din România). Forumul poartă deviza „De la securitate la prosperitate”.

De asemenea, în perioada 27 – 29 septembrie, membri ai delegației SUA vor participa la Conferinţa Plenipotenţiarilor (PP-22), organizată la București de Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor (ITU). „Statele Unite ale Americii susţin cu tărie candidatura lui Doreen Bogdan-Martin pentru postul de secretar general al ITU în mandatul viitor”, a precizat, printr-un comunicat de presă, Ambasada SUA în România.